Foto: Zoran Photographer, Bigstock

Foto: Zoran Photographer, Bigstock

Flere og flere danskere finder hinanden gennem Fido og Lillemis. Datingsiden Petdating.dk oplever i øjeblikket eksplosiv vækst. Eksperter vurderer, at kendispar forstærker effekten.

Bente Guldberg fra Herfølge havde indstillet sig på et liv som alenemor til fritten Osvald og sine tre ruhårede gravhunde. Men skæbnen ville det anderledes. På Petdating.dk fandt hun nemlig Klaus Søgaard-Olsen, der manglede en kærlig mor til sine to fritter Lady og Bumper. De to blev gift i august i år, og kæledyrene sad selvfølgelig med til højbords. Bente og Klaus er langtfra de eneste, der finder kærligheden på sitet for dyreglade singler. Hver 3. danske single har nu en profil på hjemmesiden, viser en måling Petdating.dk har lavet i samarbejde med Gallup.

Bendtner og Caroline sætter trenden
Forsker i netdating Alice La Cour mener, at Petdating.dk tilbyder brugerne noget helt specielt:

”Tendensen er, at internetdating bliver mere og mere specialiseret, hvor det handler om at indsnævre de mulige kandidater til en gruppe, som reelt indeholder mulige partnere.”

Hun peger samtidig på, at kendte danskeres brug af Petdating.dk har haft en sneboldeffekt. Kendispar som Caroline Fleming og Nicklas Bendtner samt Casper Christensen og Iben Hjejle har åbent fortalt om, hvordan de mødte hinanden gennem deres kæledyr. Ifølge Ekstra Bladet kunne Caspers sorte mambo ikke stå for Ibens angorakanin.

Fusk med kæledyrene
”Vi er utroligt glade og overvældede over den opmærksomhed, som vi oplever i øjeblikket,” fortæller Mille Lokowsky, initiativtageren til Petdating.dk, der begyndte som et nicheprojekt i 2003.

På nuværende tidspunkt klikker mere end 1000 mennesker ind på siden hver dag.

For Petdating.dk er eneste problem nu at holde singler uden kæledyr væk. ”Flere af vores brugere har underrettet os om, at nogle tager lidt for let på det faktum, at man skal være ejer af et dyr for at kunne bruge vores side,” siger Mille Lokowsky og uddyber:

”Mange uploader billeder af deres yndlingstøjdyr eller låner en hund til første date.” Petdating.dk overvejer derfor at indføre strengere optagelseskriterier, fx at man skal medsende dokumentation for sine kæledyr, når man opretter en profil.”

Tilbage i Herfølge er Bente Guldberg ikke i tvivl om, hvorfor Petdating.dk har fået så stor succes:

”Mine dyr betyder alt for mig, og sådan tror jeg rigtig mange mennesker har det. Det kan være svært at date på de almindelige sider, hvor det måske virker underligt at have Osvald som profilbillede.”

Bente Guldberg overvejer nu at lancere en datingside målrettet fritteejere for at hjælpe andre i samme situation.