Foto: Krakenimages.com, Bigstock

Foto: Krakenimages.com, Bigstock

Danske skoleelever i 1-7. klasse mener, at hele 75 procent af alle lærere er enten “pissetrælse” eller “max nederen”. Det viser en omfattende spørgeskemaundersøgelse foretaget af Danmarks Pædagogiske Universitet. Lærerne er godt tilfredse med resultatet.

Danske skoleelever er ikke glade for deres lærere. Det viser DPU’s undersøgelse blandt mere end tusind elever fra 1-7. klasse. Selvom begrundelserne for mishaget er meget forskellige og spænder over alt fra “lugter af ost” til “for mange lektier”, er utilfredsheden udtalt.

Sarah fra 4.C på Katrinebjergskolen i Århus kan sagtens genkende det billede, undersøgelsen tegner.

“Sidste onsdag konfiskerede hun (Sarahs klasselærer, red.) min mobil, bare fordi jeg havde glemt at slukke den i timen. Og jeg havde overhovedet ikke hørt, at det ringede ind! Hun har også sagt, vi ikke må have Yum-Yum-nudler med på madpakken. Helt ærligt, det er da vildt strengt,” fortæller Sarah indigneret.

Talsmand for Danmarks Lærerforening, Verner Hesseldahl, er imidlertid godt tilfreds med resultatet.

“Det er et billede, vi godt kan genkende fra vores dagligdag. De fleste lærere oplever, at der er cirka tre fjerdedele møgunger og en fjerdedel dydsmønstre og lærerens yndlinge i en normal klasse. Der er det jo glædeligt, at elevernes oplevelse af dagligdagen matcher vores.”

Talsmanden for den tværpolitiske organisation Danske Skoleelever, Jonas Hulsted, beklager resultatet, men påpeger, at det er et uundgåeligt produkt af den senkapitalistiske udvikling.

“Den eneste holdbare løsning er væbnet revolution udført af en enhedsfront bestående af arbejdere og studerende i fællesskab. Alternativt måske en ekstra ugentlig Klassens Time, men det er vigtigt at understrege, at det kun er et delmål,” siger han.