Foto: Matryx, Pixabay

Foto: Matryx, Pixabay

Han har kritiseret Danmarks deltagelse i Afghanistan og Irak gennem flere år, men nu afslører kilder fra det danske gamer-miljø Carsten Jensen som mester i voldsspillet Counterstrike.

Da forfatter og debattør Carsten Jensen i februar i år modtog Olof Palme-prisen for sit kritiske blik på Danmarks rolle som krigsnation, anede ingen uråd. Juryen udtalte, at Carsten Jensen fik prisen, fordi han “i ord og handling har kæmpet for de svage og sårbare i sit eget land og rundt omkring i verden.” Det viser sig nu at være en sandhed med modifikationer. Carsten Jensen er nemlig afsløret som Europa-mester i computerspillet Counterstrike, der handler om at skyde andre ned.

Vinder alt med vold
Det er anonyme kilder i det danske gamer-miljø, der har lækket nyheden til den danske presse. En kilde i miljøet fortæller, at man var begyndt at være trætte af Carstens Jensens hykleri.

”Det kan ikke være rigtigt, at han fører sig frem som en venstreorienteret fredselsker, når alle herinde kender ham som en voldsgalning, der elsker at pløkke terrorister”, udtaler kilden Fragmaster (at ‘fragge’ er gamer-slang for at dræbe, red.), som ikke vil afvise, at det er Carstens Jensens erobring af førstepladsen i det nyligt overståede Europa-mesterskab i Counterstrike, der har trigget lækket.

”Der er mange, som gerne vil af med ham af ren og skær misundelse,” forklarer Fragmaster.

Under pseudonymet SygStodder52 har Carsten Jensen vundet samtlige danske turneringer i spillet. I den prestigefyldte turnering King of The Hill blev han endda kåret som den, der skød flest på kortest dansk tid nogensinde.

For skydegal til Hjemmeværnet
Ikke alle er dog lige overraskede over Carstens Jensens sande natur. I Rønne sidder skuespiller Ernesto Pigo Carbone, der spiller hovedrollen i den roste monolog ”En dag i Helmand”, som Carsten Jensen skrev til Bornholms Teater for at fortælle børn om krigens uhyrligheder i Afghanistan.

”Jeg undrede mig lidt over Carstens indgående kendskab til computer-lingo,” siger Carbone, der fortæller, at Carsten Jensen oftest kommunikerede med ord som ”rofl, ”lol” og ”shoot’em up”. Desuden skreg han ofte, når nogen sagde ham imod, husker Carbone.

Også i Marstal på Ærø, hvor Carsten Jensen voksede op, løfter man knapt et øjebryn over afsløringen.

”Vi har altid vidst, at manden havde voldelige tilbøjeligheder,” siger formand for hjemmeværnet på Ærø, Eigil Svendsen, der fortæller, at Carsten Jensen både blev ekskluderet fra hjemmeværnet og foreningen for lerdueskydning på Ærø, fordi han var for skydegal: ”Engang dræbte han min datters hamster, bare fordi han kunne. Han var helt vild og blodig”.

Trækker pris tilbage
Counterstrike er ofte blevet fremhævet som et meget voldeligt spil, og eksperter har diskuteret, hvorvidt det kan få børn og unge til at begå vold og overfald.

Da Carsten Jensen er født i 1952, har han ikke spillet som barn, men Fragmaster, der har kendt Carsten Jensen gennem mange år, bekræfter, at den kendte danske forfatter har spillet betaversioner af voldelige computerspil som Doom og Quake hele sit voksne liv og sponsoreret flere gamer-workshops.

Det er en kendt sag i Counterstrike-miljøet, at Carsten Jensen har brugt pengene fra Olof Palme-prisen på 400.000 danske kroner på at styrke den danske vinderklan i Counterstrike, MortalTeamWork, som han selv er en del af, via rejser og kurser. Formanden for Olof Palme-fonden, Pierre Schori har indtil videre nægtet at udtale sig, men kilder tæt på fonden vurderer, at prisen kan blive trukket tilbage.

RokokoPosten har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Carsten Jensen.

Fragmaster er et alias. Det rigtige navn er redaktionen bekendt.