Foto: kropekk_pl, Pixabay

Foto: kropekk_pl, Pixabay

 En softwarefejl på den nye iPhone 4 har givet telefonen sin helt egen og temmelig usympatiske vilje. Flere iPhone-brugere har allerede mærket konsekvenserne i form af dårligt selvværd, skilsmisse og besøg af Jehovas Vidner. Apple arbejder på højtryk for at finde en løsning.

”Kig dig selv i spejlet – føj for helvede! Du ligner Anni Fønsby på en dårlig dag. Ko! Skøge! Klamme kulso!!”

Det var den lidet flatterende SMS-besked, der tikkede ind på 28-årige Line Vesterdals nyindkøbte iPhone, da hun fredag aften gjorde sig klar til at mødes med nogle veninder for at tage i byen. Line Vesterdal kendte ikke nummeret fra afsenderen, og da de grove SMS’er fortsatte de følgende dage, blev hun bange og kontaktede sit teleselskab for at klage. Det var her hun fik beskeden om, at der var en fejl på hendes telefon.

Fejlen giver tilsyneladende telefonen sit helt eget liv, hvor den både er i stand til at omdirigere beskeder og sende dem helt af egen drift.  For ejere, hvis telefoner er ramt af fejlen, opleves det, som om deres telefon er udstyret med en ondsindet, svovlende og særdeles fordomsfuld personlighed opsat på at ødelægge ejerens liv.

Line Vesterdal er ikke den eneste, der har oplevet, at hendes iPhone volder problemer. Software-fejlen har fået alvorlige konsekvenser for adskillige iPhone-ejere.

Smartphone ikke så smart
Da flere teleselskaber oplevede, at deres kunder kom ind og klagede over den nye iPhone 4 og dens mærkværdige opførsel, tog de kontakt til Apple, der nu har lagt en længere teknisk forklaring og undskyldning ud på deres hjemmeside. Underdirektør Phil Schiller fra Apple beklager fejlen dybt og forsikrer, at deres dygtigste softwareudviklere arbejder på at finde en løsning på problemet hurtigst muligt.

Dette hjælper dog ikke de kunder, som allerede har købt telefonen. For Erik Gudme fra Silkeborg, kommer fejlen nu til at koste ham ægteskabet. Da han sendte sin elskerinde gennem seks år en SMS, hvor han bekræftede tid og sted for deres ugentlige møde, endte den hos hans kone i stedet.

”Smartphone – den er sgu ikke særlig smart, når den sender beskeder til de helt forkerte personer. Nu mister jeg måske alt,” lyder det opgivende fra Erik Gudme.

SMS ender med skilsmisse
Da Erik Gudmes kone, Kirsten Brodersen, modtog den chokerende SMS, troppede hun på dagen op på det hotel, hvor hendes mand stod i lobbyen med den ene arm om elskerindens skulder og den anden plantet på hendes bagdel.

At elskerinden viste sig at være Kirsten Brodersens psykolog gennem de seneste tre år, gør ikke situationen nemmere for Kirsten.

Kirsten Brodersen har nu bedt sin mand underskrive en skilsmissebegæring. Hun vil desuden forlange fuld forældremyndighed over parrets tvillinger på 13 år.

Et par dage efter den deprimerende oplevelse sidder Kirsten Brodersen hjemme og græder over det, der er sket, da hun modtager en SMS fra et ukendt nummer:

”Tør øjnene, din patetiske, midaldrende kælling. Du fortjener ikke bedre, så røvhamrende kedelig som du er,” viser den højtopløselige touch-skærm.

Missionærer lokket til
Det er ikke første gang, at den nye iPhone 4 er ramt af fejl. Kort tid efter, at telefonen kom på markedet i sommer, oplevede flere kunder antenneproblemer. Det problem fik Apple dog hurtigt rettet op på med en opdatering af softwaren. Men denne gang kan Apple forvente sagsanlæg på flere millioner på grund af fejlens omfang og alvor.

For Jesper Villadsen på 24 fra Assens har den defekte telefon lagt hans liv i ruiner. Da han skrev en hengiven SMS til sin kæreste Ruben, hvor han blandt andet fortalte, at han var hans livs kærlighed og roste hans manddoms form og størrelse, endte den i stedet hos den lokale afdeling af Jehovas Vidner med tilføjelsen ”se dog, hvilket smuds jeg er ude i. Jeg skammer mig sådan, men er hjælpeløst fanget af homofiliens djævelskab. Besøg mig tit og frels min syndige sjæl”.

”Siden, det skete, har jeg flere gange om ugen besøg af unge Jehovas Vidner. De læser op fra Vagttårnet og råber, at jeg stadig kan nå ’at vende tilbage til lyset’,” lyder det fra en tydeligt trykket Jesper Villadsen.

Efterhånden har Jesper opgivet at åbne, når Vidnerne er ved døren, men det har ikke stoppet de ihærdige missionærer, der i stedet synger fra sangbogen “Syng Jehovas Pris” ind gennem brevsprækken.

For at føje spot til skade kommer Jespers iPhone tit og ofte med skadefro og groft homofobiske bemærkninger såsom ”ha-ha, fucking Grand-Prix-elskende svans. Så kan du måske lære ikke at skrive om sodomi på mig”, når lovsangen lyder gennem brevsprækken.

Sagsøger Apple
Line Vesterdal, Erik Gudme, Kirsten Brodersen og Jesper Villadsen er kun nogle af de få personer, der er stået offentligt frem for at fortælle om de skrækscenarier, som deres telefoner har forårsaget. Men listen af utilfredse kunder er lang.

Ifølge landets fire største teleudbydere blev der solgt omkring 24.000 iPhones med softwarefejl, inden fejlen blev opdaget og telefonerne trukket tilbage fra handlen.

En stor gruppe af de utilfredse kunder vil nu sagsøge Apple for svie og smerte. Det oplyser Berlingske Business.  Ifølge advokat Mogens Ilsøe fra forbrugerklagenævnet gør Apple klogest i at dække de mange erstatningskrav.

Horvidt Apple har tænkt dig at punge ud, vil tiden vise.