Foto: Graka, Pixabay

Foto: Graka, Pixabay

Østre Gasværk opsætter efter nytår teaterkoncerten “Du har været min i 25 år”. Forestillingen vil foregå i et bizart fremtidsunivers, og bliver baseret på sange af den århusianske pop-kunstner Richard Ragnvald.

Først var det Gasolin. Så kom turen til TV2, Thomas Helmig og en perlerække andre danske kunstnere, hvis musik blev lavet til teaterkoncerter. Nu er det så Richard Ragnvald, hvis populære hits bliver til teaterkoncerten “Du har været min i 25 år”, som Østre Gasværk har premiere på efter nytår.

Det offentliggjorde Østre Gasværk ved et pressemøde torsdag, hvor direktør for Østre Gasværk, Pia Jette Hansen, forklarede hvorfor det netop er Richard Ragnvalds musik, som skal dramatiseres.

“Efter vores succes med Bob Dylan-teaterkoncerten følte vi os endelig parate til at tackle den kompleksitet, som Richards musik indeholder. Men det har unægtelig været en enorm udfordring at skabe et dramatisk rum, som kan leve op til det.”

Et kalejdoskop af absurde tableauer
At der et tale om en ambitiøs produktion, fremgår også af den omfattende scenografi, som pressen fik et smugkig på. Her er enorme malerier af tre impressionistiske duer kombineret med laserlys og skuespillere i groteske kostumer.

Historien, som sangene flettes ind i, er ifølge direktør Pia Jette Hansen ikke helt let at forklare, men hun vil godt prøve alligevel.

“Det er en slags retro-fremtidsfabel. Om en mands rejse gennem sin egen bevidsthed fortalt i et Dalí-agtigt kalejdoskop af absurde tableauer. Det er meget krævende, og derfor er vi utrolig glade for at få kapaciteter som Annette Heick til at spille barok-cyborgen Y og Jimmy Jørgensen i hovedrollen, der kun kendes som Sømanden.”

Ved pressemødet blev også vist enkelte uddrag fra forestillingen. Mest rørende var en intens genfortolkning af “Kære Lille Mormor” hvor en blødende Jimmy Jørgensen kravler ud af vraget af sit styrtede rumskib, og – kun oplyst af et enkelt spotlight – krænger sin sjæl ud akkompagneret af en panfløjte.