Far skælder søn huden fuld på grund af kunsterisk uambitiøs og “pissegrim” tegning.

Den femårige Noah Bjerregaard fra Slagelse havde glædet sig til at give sin far den tegning, han havde lavet i børnehaven. Noah havde brugt to timer, og næsten alle tusserne, på at tegne et billede af familien, der glade står forsamlet foran deres hus.

Det er dog ikke begejstring, som faderen Niels Bjerregaard giver udtryk for efter, at han fik billedet.

“Det er håbløst, fuldstændig håbløst. Perspektivet er helt forkert – hvis man overhovedet kan tale om perspektiv. Der er intet forsvindingspunkt i billedet, og objekterne i forgrunden er mindre end ting længere væk. Vores hund ligner en kat, mens personerne er uformelige klumper, der alle smiler overdrevent og skabagtigt.”

Noahs mor Elsebeth Bjerregaard mener dog, at al begyndelse er svær, og peger på, at Noah trods alt kun er fem år gammel. Moderens indvendinger affejer Niels kategorisk.

“Bare fordi man er barn, betyder det ikke, at man har ret til at belemre alle andre med sine grimme krusseduller. Javist, man kan vel kalde det en form for utilsigtet naivisme. Men det ville ikke være fair, for naivisme kræver trods alt en basal viden om kunstneriske virkemidler. Det her er bare amatøragtigt og pissegrimt.”

Trods gentagne forsøg lykkedes det ikke RokokoPosten at få en kommentar fra Noah selv, da han angiveligt har låst sig inde på sit værelse, hvor han grædende nægter at komme ud.