Foto: jarmoluk, Pixabay

Foto: jarmoluk, Pixabay

Årstidernes skiften og variationer i vejret overrasker endnu en gang DMI samt hele resten af Danmark. RokokoPosten opfordrer til massehysteri.

En chokerende afsløring rystede i går Dansk Meteorologisk Institut: På et tidspunkt vil det holde op med at sne, men så begynder det måske igen for derefter at gå helt over, når det bliver forår. Denne overraskende udmelding kommer fra en af DMI’s metorologer, Henning Gisselø, der hvert år ser måbende til, mens vejret forandrer sig.

“At det ville blive ved med at sne, og at vejene ville blive helt ufremkommelige, det havde jeg dog regnet med siden i går. Men at det ville holde op! Nej, der tog de mig sgu på sengen,” afslører Gisselø og indrømmer samtidig, at han var mindst lige så overrasket over den første sne i slutningen af november.

Hårde odds
I DSB havde man heller ikke forudset, at der ville komme en ende på snevejret, ej heller, at det ville begynde at sne på et tidspunkt i løbet af vinteren.

“Det er hårde odds, vi er oppe imod, når vi sådan forsøger at forudsige årstidernes vejr. Der er ikke noget at sige til, at vi nogle dage må aflyse halvdelen af togafgangene,” siger kommunikationschef Jakob Høyer og tilføjer, at vejrets skiften ofte fylder ham med undren og nervøsitet.

I resten af landet nikker man forstående til Høyer og Gisseløs udmeldinger, viser en undersøgelse foretaget af Gallup. Her spænder reaktionerne på sne-afsløringen nemlig fra “Ej, al-tså!” over “Nå, o-kay!” til “Ååååh-HA!”, mens over 60 procent af de adspurgte mener, at det vejret i det hele taget er “meget mystisk” eller “virkelig mystisk”.

Gå amok
Her på RokokoPosten er vi mindst lige så chokerede over sneens tilbagetog og frygter det værste. Derfor vil vi opfordre vores læsere til at gøre så meget som muligt ud af denne sindssyge variation i vejret.

Bliv hjemme fra arbejde og brug i stedet tiden på at tage billeder af den smeltende sne, som du sender ind til redaktionen@rokokoposten.dk. Derefter kan du eventuelt løbende skrigende ud på gaden eller foreslå din aldrende kollega, at I gifter jer spontant – inden vejret igen gør noget fuldstændig grotesk og uventet.