Foto: anncapictures, Pixabay

Foto: anncapictures, Pixabay

Verden ville være et grønnere og mere harmonisk sted, hvis alle gjorde som jeg. Sådan siger en 31-årig familiefar forud for sit selvmord.

Først skiftede han bilen ud med en cykel lavet af genbrugt plastik. Så droppede han flyvetursferien til Australien og tog i stedet familien med på vandretur. Han købte aldrig kød, installerede solpaneler og forlangte, at hans kæreste og barn skulle gøre det samme. Men det var simpelthen ikke nok.

“Det slog mig, da jeg læste Politikens artikel om en mand, der havde opfundet en klimavenlig ligkiste af genbrugspapir,” begynder Michael Svennesen og fortsætter:

“Da indså jeg, at det, som er galt med miljøet, er mig. Det usle menneske, der hver dag forpester kloden med røg, støj og farlig kemi. Løsningen er enkel: Jeg må fjerne mig selv fra jordens overflade.”

Giftigt, men bæredygtigt selvmord
Derfra gik det stærkt. Michael Svennesen købte næsten tyve forskellige slags CO2-neutral naturmedicin, som han planlægger at blande til en dødelig, men bæredygtig cocktail. Opskriften findes forskellige steder på nettet og er lagt ud af andre med samme idé. Enkelte har endda gennemført projektet, forgiftet sig selv og testamenteret penge til en miljøvenlig begravelse.

“Når jeg dør, skal mit lig filtreres for giftige gasser og farlige kemikalier. Der er ikke så mange, der tænker over det, men selv døde mennesker er en belastning for klimaet og omgivelserne,” fortæller Michael.

Indtil videre er datoen for selvmordet sat til juleaften, hvilket ikke er helt tilfældigt.

“Måske kan min død forhindre nogle mennesker – nok først og fremmest min familie – i at bruge alt for meget elektricitet på en dag, hvor overforbrug ellers er i højsædet,” forklarer den 31-årige konsulent og opfordrer andre til at gøre som han.

“Jeg kan desværre ikke bestemme, at andre skal begå miljøvenligt selvmord. Men jeg ville ønske, at flere gjorde som jeg og lavede deres død om til et CO2-statement. Så er jeg sikker på, at verden ville blive et grønnere og mere harmonisk sted,” slutter Michael Svennesen.