Foto: _cbudd, Pixabay

Foto: _cbudd, Pixabay

Et nyt rockband har set dagens lys. Nogle af verdens mægtigste ledere som Obama, Putin og Hu Jintao har fundet musikalsk fælles fodslag.

”Slap dat bass, Barack”. Vladimir Putins myndige røst lyder på gebrokkent engelsk gennem øvelokalet i den hippe Brooklyn-bydel Williamsburg, hvor  det nybagte rockband Rocking Rulers har til huse.

Rocking Rulers består ikke af hvem som helst: bassen håndteres af USA’s nuværende præsident Barack Obama, trommerne styres med hård hånd af Putin, keyboard og synthesizer af Hun Jintao, mens backingvokalerne leveres af Frankrigs Nicolas Sarkozy og Englands David Cameron.

Helt usædvanligt har Rocking Rulers to forsangere, nemlig Brasiliens nyvalgte præsident Dilma Rousself og Angela Merkel.

Love me or lead me
RokokoPosten har eksklusivt fået adgang til bandets tirsdags-øver, hvor det i dag er Angela Merkel, klædt i en dybrød læderkjole, der synger for:

”Love me or lead me, it’s still an obsession, love me or lead me, that is the question.”

Nummeret er en cover-version af den britiske rapper Lady Sovereigns nummer fra 2007 og er planlagt som bandets første single.

”Min stemme er ikke til rap, så vi laver en langsom, men stadig rå version,” fortæller Merkel.

Hun justerer mikrofonen og hvisker til RokokoPostens udsendte, at Putin selv gerne havde ført an, men at bandets manager, Italiens latin lover numero uno, Silvio Berlusconi, insisterede på kvinder i front.

Mix af Kanye og Carla
Gruppen fandt sammen i foråret 2010 ved en privat sammenkomst afholdt af magasinet Forbes for nogle af verdens mest magtfulde mennesker. Indtil videre er de dog gået stille med dørene.

”Vi skulle lige finde vores egen lyd, og vi er jo en gruppe med stærke holdninger,” fortæller Vladimir Putin, der uddyber, at det særligt var svært at kombinere Hu Jintaos forkærlighed for Kanye West og Sarkozys ditto for Carla Bruni (Sarkozy er gift med den franske chanteuse, red.).

Det forlyder, at Obama også har et lettere anstrengt forhold til Kanye, så det har været vanskeligt at gøre alle tilfredse.

Gruppens musik bliver et mix af garagerock, alternative folk og low-fi indie, forklarer Putin, der har udnævnt sig selv til gruppens talsmand.

Bush er for country
Det er ikke eneste problem, gruppen har skullet løse her i opstartsfasen. Stramme tidsplaner og diplomatiske kriser som følge af Wikileaks’ afsløringer har gjort det svært at finde tid til at mødes i det rå øvelokale, hvor hotte indie-navne som MGMT og The National tidligere har født deres hits.

RokokoPosten erfarer desuden fra kilder tæt på bandet, at George W. Bush havde lagt billet ind på bassen i stedet for Obama, der var tæt på at springe fra på grund af nederlaget ved midtvejsvalget. Men det nægtede resten af bandet.

”Jeg sætter stor pris på George som ven, men han er simpelthen for country-agtig til os,” forklarer Putin, mens resten af bandet nikker samstemmende i baggrunden.

Rocking Rulers’ selvbetitlede debutalbum forventes at ramme butikker over hele verden et par dage før jul.