I en ny bog om kongehuset kommer man helt tæt på de kongeliges intime liv. Vi hører, hvordan Marys skamlæber ligner en engelsk rose, og at Prinsesse Marie døjer med kronisk skedesvamp.

”Da kronprinsesse Mary presser Josephine ud af sin vagina, er det ligesom himmel og jord åbner sig. Jeg har aldrig set noget så smukt og kom helt uvilkårligt til at tænke på salmen ‘En rose så jeg skyde’”.

Sådan begynder første kapitel i den kommende reportagebog ”Det royale underliv”, som Politikens journalist Stephanie Surrugue står bag.

Efter den anmelderroste biografi om prins Henrik er Surrugue nu gået endnu tættere bag den kongelige facade, og indtil i går var hun camperet på Rigshospitalets fødegang for at rapportere fra tvillingefødslen.

Mary har den perfekte vagina
Bogen bygger på interviews med læger og gynækologer tæt på de kongelige. Blandt andet får klinikchef Morten Hedegaard og jordemoder Birgitte Hillerup lov til at brede sig på over 20 sider hver i den knap 500 sider lange bog.

Hedegaard og Hillerup har været med til at at hjælpe samtlige af kronprinseparrets børn til verden, og det er Hedegaard, der sammenligner Marys nedre dele med en blomst.

”Jeg har set mange kvindelige kønsorganer i min tid som klinikchef, men ingen som kronprinsessens. Den er meget smuk, det må jeg sige,” udtaler Hedegaard i bogen, hvor han pointerer, at Mary også på den front er et forbillede for andre kvinder.

Stof nok til en trilogi
Da Stephanie Surrugue gik i gang med bogen, havde hun forestillet sig, at det ville blive et nemt projekt, der var ment som en del af Politikens store satsning på features om danskernes seksualitet anno 2011.

Men sådan gik det ikke. Hurtigt gik det op for Surrugue, at hun havde stof nok til en hel trilogi .

”Hele den yngre generation i kongehuset har et særdeles aktivt sexliv, hvor man virkelig kan hente nogle gode historier,” fortæller forfatteren.

Som et led i researchen, fulgte hun prinsesse Maries gynækolog i det daglige arbejde og fandt på denne måde ud af, at prinsesse Marie lider af kronisk skedesvamp.

Adspurgt, om hun mener, at Maries svampeinfektion har offentlighedens interesse, svarer Surrugue kort og bestemt:

”Over 150.000 danske kvinder modtager hvert år behandling for skedesvamp. Det er da relevant at vide, at vores royale rollemodeller er ligesom os.”

”Det royale underliv” udkommer på Politikens Forlag ultimo marts 2011. Surrugue har endnu ikke besluttet, om det materiale, der ikke var plads til i bogen, skal publiceres på anden vis.