Foto: mojzagrebinfo, Pixabay

Foto: mojzagrebinfo, Pixabay

Realityserie om selvmord, eksploderende kæledyr og en ny talentkonkurrence for pornostjerner. Det er, hvad Danmarks Radios nye satsning, DR Syg, byder på fra næste uge.

Om få dage får danskerne endnu mere for licenspengene. Fra næste uge lancerer Danmarks Radio nemlig en højtprofileret ny kanal, DR Syg, der kommer til at sende klamme, usmagelige og grænseoverskridende programmer.

“Vi følte ikke, at vi opfyldte vores public service-forpligtelser om fjernsyn i folkets tjeneste, ” siger DR’s konstituerede generaldirektør Marie Rørby Rønn.

“Der er klart et behov blandt befolkningen for ulækkert og underlødigt indhold, og hvis ikke Danmarks Radio skal gå i spidsen også på den front, hvordan kan vi så forsvare os selv som licensbetalt kanal?” lyder det retoriske spørgsmål fra Rønn.

Program om afføring
Folkene bag DR Syg, der blandt andet tæller tidligere Deadline-vært og formand for Cavling-komitéen, Kurt Strand, kan allerede nu løfte lidt af sløret for, hvordan de vil udfylde programfladen med perverst og problematisk indhold.

“Vi har en specialproduceret serie om afføring, hvor vi går helt tæt på danskernes mangefacetterede omgang med det, der kommer ud af nr. 2,” siger han og lover, at det blot er begyndelsen.

“Det bliver klamt med klamt på, kan jeg godt love. Vi garanterer, at vi hver eneste dag vil fylde sendefladen med indhold, som kan samle hele familien om brækfremkaldende fjernsyn.”