Foto: Sopotniccy, Bigstock

Foto: Sopotniccy, Bigstock

Rawfood er tidens hotteste madtrend. Derfor har rawfood-eksperten Caroline Fibæk åbnet Danmarks første delikatesse med salg af moderkager. Helt friske fra danske mødres skød.

Hver morgen lidt over 6 suser en ambulance fra Rigshospitalet gennem Østerbrogade i København, indtil den når Strandvejen 156 i Hellerup.

Her ligger rawfood-ekspert Caroline Fibæks nye satsning: delikatessebutikken My Sweet Placenta (placenta er latin for moderkage, red.), der sælger moderkager.

”Vi får dem leveret rygende varme og friske fra Rigshospitalets fødeklinik,” fortæller en tydeligt stolt Caroline Fibæk.

Smager himmelsk
Caroline Fibæk er kvinden bag bestsellerkogebogen Raw Cake, og hun nærer et særlig varmt forhold til kager lavet på rå ingredienser som dadler, kokos og dehydreret brød.

Hun fik idéen til moderkage-delikatessen da hun smagte på en venindes moderkage.

”Jeg var inviteret til babyshower, hvor min veninde havde lavet en super lækker og moisty lagkage ud af moderkagen og puttet Fair-Trade kakao-pulver i,” siger Caroline Fibæk, der understreger, at moderkage smager ”himmelsk”.

 

My Sweet Placenta sælger primært kager, men har også et lille udvalg af salater og smoothies lavet på moderkage. Butikken er allerede så stor en succes at Lagkagehusets filial på Strandvejen oplyser, at de kan mærke et fald i omsætningen.

Tom Cruise sætter trenden
At spise moderkagen efter fødslen er udbredt i flere kulturer, da det skulle hjælpe mod fødselsdepression og forbedre immunforsvaret. Et stort antal af internationale kendisser har også taget trenden til sig.

Da Tom Cruise og Katie Holmes fik deres første barn i 2006 blev Katies moderkage brugt i en appetitlig lasagne, der blev serveret for den hungrende verdenspresse, og i 2009 bragte magasinet Elle Food et stort tema om med moderkage-opskrifter.

Ifølge Caroline Fibæk er det kun et spørgsmål om tid, før moderkagen bliver mainstream at spise for tilhængere af rå mad.

”Den bliver kun ca. 36 grader varm i livmoderen, så det passer genialt til rawfood-konceptet (rawfood må ikke opvarmes til mere end 42 grader, red.),” siger hun.