Foto: TeroVesalainen, Bigstock

Foto: TeroVesalainen, Bigstock

Danske hooligans er dybt frustrerede over, at udbrud af fodboldkampe stadig hyppigere ødelægger deres rekreative slagsmål.

Tom Snogbæk-Jensen på 29 år har været professionel hooligan i mere end et årti, og spontan ultravold på stadioner overalt i Danmark er en vigtig del af hans liv. Men den sidste tid er det blevet langt sværere at udøve volden uforstyrret.

Problemet er, at professionel fodbold langsomt, men sikkert har sneget sig ind i hooliganmiljøet. Gang på gang oplever hooligan-fraktioner at blive afbrudt af professionelle fodboldkampe, der bryder ud på stadions grønsvær.

Men nu er det nok, og Tom har besluttet at tage bladet fra munden.

“Det er utroligt forstemmende, at folk pludselig begynder at trille med fodbolde, bedst som vi er kommet i gang med at lammetæve hinanden. Det ødelægger fuldstændig stemningen på stadion, når alles opmærksomhed pludselig er rettet mod 22 boldspillende narehatte. Et eller andet sted, må vi simpelthen sige fra og trække en grænse. Ellers bliver det næste vel, at folk begynder at spille Vuvuzela i stedet for at slås.”

Overvejer kampagne mod sport under voldsudøvelse
I hooligan-miljøet overvejer man nu at iværksætte en kampagne, der skal imødegå og sætte fokus på den stigende fodboldspillen. Tom forklarer:

“Vi arbejder med flere ideer. For eksempel bannere med ‘Vold uden fodbold – ja tak!‘ eller ‘Bøller forenet for sportsfri vold‘. Og så vil vi gennem opsøgende arbejde prøve at nå de unge, før de bliver tiltrukket af sportslige miljøer,” siger hooligan Tom Snogbæk-Jensen.