Foto: Naturell, Pixabay

Foto: Naturell, Pixabay

B.S. Christiansen og søn af Holocaust-overlever går sammen om spændende kursus for virksomheder. Her kan chefer ryste deres ansatte sammen gennem sult, ydmygelser og racistisk vold.

Paintball, kaninjagt og penisfikseret personudvikling er tre velkendte måder, den moderne chef kan få sine ansatte rystet sammen på. Men nu er tidligere jægersoldat og forfatter B.S. Christiansen gået sammen med erhvervsleder og søn af Holocaust-overlever Jacob Goldblum om en helt ny slags teambuilding: Motivation Via Konzentration, der tager udgangspunkt i tyskernes arbejds- og udryddelseslejre under Anden Verdenskrig.

“Projektet startede, da Jacob og jeg brainstormede idéer om coorporate management, branding og holistisk virksomhedsstrategi. Vi tænkte: Hvordan kan den moderne medarbejder blive bedre til at indgå i et frugtbart samarbejde og samtidig blive rustet til nye udfordringer på arbejdsmarkedet? Og der tænkte Jacob straks Auschwitz,” fortæller B.S. Christiansen begejstret.

Af med håret og ud at arbejde
Han er glad for at kunne bruge sin uddannelse som jægersoldat i en helt ny sammenhæng.

“Jeg bliver leder – Leiter kalder vi det for autenticitetens skyld – for en lille gruppe tidligere soldater og mellemledere, der skal fungere som lejrkommandanter. Kursisterne kommer så den første dag og får besked på at skifte til fangedragter. Vi barberer alt deres hår af og sender dem ud at arbejde med det samme,” forklarer Christiansen, der stadig er i udviklingsfasen, hvad angår mad og fysisk afstraffelse.

“Det er noget, vi tager løbende – sådan et kursus er meget hands-on,” siger den tidligere jægersoldat.

Den foreløbige pris bliver omkring 40.000 kr. for to uger. Dette inkluderer maddikebefængt kost og logi, aktiviteter og traumatiserende afslutning, hvor kursisterne tror, de skal gasses, men i stedet kommer der vand ud af bruserne.

“Det er sådan en aha-oplevelse, der gør, at man rigtig værdsætter livet,” mener B.S. Christiansen.

“Desuden får man set sine medarbejdere på en helt ny måde. Man har måske altid tænkt, at Bente nede fra bogholderiet var en grå lille mus, men under kurset kan hun pludselig finde på at sladre om én til kommandanten eller tilbyde sin krop for to cigaretter og en humpel muggent brød.”