Foto: Derallrounder, Pixabay

Foto: Derallrounder, Pixabay

En stor dansk virksomhed får overraskende en mandlig chef. Medarbejderne glæder sig til et mandligt præg med en mere agressiv og autoritær ledelsesstil.

Fredag formiddag annoncerede en større dansk virksomhed, at de fremover får en mand som øverste leder. Det drejer sig om den 54-årige Jan Poul Høyer, der hidtil har været bestyrelsesformand i en anden stor virksomhed. Flere kommentatorer betragter udnævnelsen af en mand til posten som et dristigt skridt, der kan føre virksomheden i en mere stiv, autoritær og agressiv retning.

Erhvervsanalytiker ved Danske Bank, Jannie Blochmann, mener, at flere mænd i ledelserne er vigtigt, fordi de har andre værdier og kvaliteter end kvinderne.

“Vi kvinder har jo en tendens til at knævre om følelser og være lidt hysteriske og emotionelle. Og jo specielt, hvis det er den tid på måneden. Men der er det godt med en fåmælt og halvgammel mand, der virkelig kan være patriarkalsk og ikke rigtig tror på dialog eller empati.”

Mere jakkesæt – mindre føleri
Bestyrelsesforkvinden i virksomheden, Merete Bendtsen, er også begejstret for udnævnelsen.

“At åbne for mere jakkesæt og lidt mindre føle-føle – som jo er, hvad jeg selv repræsenterer – det er noget, som virkelig er vigtigt for vores virksomhed, og vi glæder os til, at Jan rigtig sætter os kvinder på plads. Desuden er det jo også kun naturligt med en mand på lederposten, når halvdelen af de ansatte er mænd,” fortæller hun.

Flere af medarbejderne udtrykker dog bekymring om, hvorvidt Jan Poul Høyer kan forene jobbet med sit privatliv med en omfattende samling af veteranbiler og vedligeholdelse af sit imponerende golf-handicap på fire.