Foto: geralt, Pixabay

Foto: geralt, Pixabay

Endelig har vi en chance for at lægge handling bag ordene, siger en international koalition af kvinder. De er trætte af debatter og satser i stedet på gensidig afskrækkelse i form af atomvåben.

I dag, på Kvindernes Internationale Kampdag, afslører den internationale kvindekoalition, Women At War, deres første masseødelæggelsesvåben: en atombombe med en sprængkraft svarende til 500 kilotons TNT. Bomben er første del af en større strategi, der skal afskrække mænd fra at diskriminere kvinder i hjemmet, politisk og på arbejdspladsen.

“Vi blev simpelthen trætte af kronikker, debatter og de der åndssvage mikrolån til afrikanske kvinder. Så vi købte et atomvåben af Iran, og nu tager vi den derfra,” siger formand for WAW, aktieanalytiker Janice Howard.

Koalitionen består af kvinder fra hele verden, der alle har ladet sig inspirere af den såkaldte MAD-strategi fra den Kolde Krig. MAD står for Mutually Assured Destruction, hvor hverken USA og Sovjet turde angribe, fordi de vidste, at den anden side havde våben nok til at udslette dem.

Kvindekvoter og barsel
“Når vi først får samlet os et pænt lager – helst også med nogle brintbomber – vil mændene ikke turde gøre noget som helst. Så skal I nok se kvindekvoter og øremærket barsel,” siger Howard med en hilsen til sine danske medsøstre.

Bomben befinder sig indtil videre på en hemmelig lokation, men efterhånden som koalitionen samler flere masseødelæggelsesvåben, regner de med at opbevare dem i terrorstater og diktaturer som Nordkorea, Libyen og Zimbabwe.

“Det bliver selvfølgelig lidt bøvlet, for der er statsoverhovederne altid mænd. Men deres koner er meget interesserede i lige rettigheder og p-piller samtidig med, at de ikke giver meget for Amnestys bløde ikke-voldspolitik,” fortæller Howard.

I Danmark er Dansk Kvindesamfund positive over for WAW’s strategi, og en rundspørge blandt danske kvinder viser, at over 60% mener, at ligestilling via atomvåben er en “god” eller “meget god” idé.

Danske mænd har indtil videre ikke udtalt sig i større antal om kvindernes nyanskaffede bombe, bortset fra Søren Fauli. Han begræder, at mænd nu ikke længere kan bruge deres særstatus som indehavere af atomvåben til at skaffe sig respekt hos det modsatte køn.