Foto: Yacobchuk, Bigstock

Foto: Yacobchuk, Bigstock

Grønlands østkyst blev i går kort efter midnat ramt af et jordskælv. De kraftige rystelser målte 11,2 på Rictherskalaen. Skælvet har nu udløst en ligegyldighedstsunami, der rammer Danmark i løbet af dagen. Bølgerne kommer til at tage al intellekt, kritisk sans og god smag med sig.

RokokoPosten har talt med seismolog og forsker ved GEUS, Jens Bukh, der varsler om ilde tider:

“Vi kan regne med op mod ti meter høje bølger, der vil skylle al form for intellekt og kritisk sans væk,” udtaler Jens Bukh, der samtidig kan fortælle, at ligegyldighedstsunamien med en hastighed på op mod 800 kilometer i timen kommer til at ramme to tredjedele af befolkningen.

Endnu mere reality-tv
“Helt konkret kommer det til at betyde endnu mere reality-tv og flere meningsløse tv-serier og programmer om kendte mennesker, der synger for hinanden eller tosser rundt på et slot i udlandet,” lyder det fra Jens Bukh.

Docusoaps om folk, der er for tykke til at få børn eller bytter mænd og koner, samt  talentshows om talentløse mennesker, der vil være sangere, kommer også til at fylde mere i både tv og på spalterne i aviserne,” fastslår Jens Bukh.

Kultureliten flygter
Efter meldingen om den kommende naturkatastrofe er flere højt profilerede kulturpersonligheder nu flygtet ud af Danmark. RokokoPosten erfarer, at der blandt andet er tale om anmelder på Weekendavisen, Lars Bukdahl, og tv-vært på DR2-programmet Smagsdommerne, Adrian Hughes. Konsekvenserne af ligegyldighedstsunamien er tilsyneladende mere, end de kan magte.

Samtlige medarbejdere på DR P1 er også  i gang med at planlægge, hvor de skal søge tilflugt, når vandmasserne skyller ind. Vært fra Skønlitteratur på P1, Klaus Rothstein foreslår, at man barrikaderer hele DR byen med klassiske værker af  forfattere som John Milton og James Joyce.

Regeringen iværksætter redningsarbejde
Forsvarsministeriet arbejder i øjeblikket på højtryk med det redningsarbejde, der skal hjælpe de mange tilskadekomne, der vil blive ramt af ligegyldighedstsunamien.

”Vi frygter det værste, og med det mener jeg en sendeflade, der udelukkende består af kanal 4, 5 og 6, MTV og VoiceTV. DRs radiokanaler vil være de første, der lider druknedøden, når tsunamien har været her. Tilbage vil kun være kommercielle tv-og radiokanaler,” advarer forsvarsminister, Gitte Lillelund Bæk.

Hun opfordrer danskerne til øjeblikkeligt at komme væk fra kysterne og søge op i høje bygninger for at undgå at blive ramt, da der ikke er tid til at evakuere folk. Samtidig understreger hun det akutte behov for nødhjælp.

Vær med til at gøre en forskel. Send 50.000 kroner til redaktionen@rokokoposten.dk, så sørger vi for at videreformidle pengene til de relevante nødhjælpsorganisationer.