Foto: ID 858265, Pixabay

Foto: ID 858265, Pixabay

Navnet er Henrik. Henrik Jensen. Han er 64 år gammel, bogholder og bosat i Rødovre. Og så er det ham, som bestemmer, hvem der skal gå videre i X Factor. RokokoPosten stødte tilfældigt på ham i Irma forleden, så nu kan I læsere også møde ham.

De fleste danskere har længe vidst, at deres SMS-stemmer i virkeligheden ikke bliver talt sammen og brugt til at afgøre, hvem der skal gå videre til næste liveshow. Kun de allermest naive hænger stadig fast i den vildfarelse, at de har indflydelse på slagets gang.

Det ved Henrik Jensen godt, og derfor indrømmer han straks, at det er ham, der fredag efter fredag træffer beslutningen om deltagernes fremtid.

Demokrati eller Henrik fra bogholderiet?
Inden lanceringen af X Factors første sæson i Danmark, var DR’s bestyrelse ellers opsat på at lave en rigtig seerafstemning med et avanceret softwaresystem til at lagre og optælle de mange stemmer. Et tidligere bestyrelsesmedlem fortæller:

“Mange var vilde med ideen om sådan et stykke demokratisk teknologi, men vi måtte jo også tænke på, om det kunne betale sig. Så vi lavede en cost-benefit-analyse, og den pegede på Henrik fra bogholderiet som den mest optimale løsning.”

Lidt flovt i starten
I starten var Henrik lidt flov over at indrømme, hvad han lavede for DR. Han var bange for at blive hængt ud og fordømt, men reaktionerne har ikke været slemme, så i dag har han ingen skrupler over at lave det, han gør.

“Altså, nogle af vennerne driller mig da med, at jeg har noget med X Factor at gøre,” indrømmer han.

“Men jeg stiller jo ikke selv op som deltager eller noget – jeg ser det bare og siger, hvem jeg synes skal i farezonen, ligesom så mange andre gør. Den eneste forskel er, at jeg får lov at bestemme, men bortset fra det er jeg ikke anderledes end alle andre.”

RokokoPosten ved godt, hvem der går videre til finalen, men da Henrik egentlig har tavshedspligt, har vi lovet ham ikke at sige det til nogen.