Efter at have støttet den væbnede intervention mod Gaddafi erklærer en samlet opposition, at man vil angribe Polen efter en kommende valgsejr.

Det kom bag på de fleste, da Enhedslistens forsvarsordfører Frank Aaen for få dage siden erklærede, at Danmark burde nedkaste missiler til libyske oprørere – om nødvendigt uden opbakning fra FN. Senest har SF erklæret sin støtte til en mulig landindvasion af Libyen.

Nu er oppositionens nye militaristiske kovending komplet, da deres forsvarsordførere i dag erklærede, at de planlægger en invasion af Polen efter en kommende valgsejr. Frank Aaen forklarer:

“Ja, man kan sige, at vi har fået blod på tanden efter Libyen, og for os kommunister, er det her jo det største siden Ungarn i 1956. Derfor er vi allerede begyndt at mobilisere frivillige til den nyoprettede Jette Gottliebs Kampvognseskadron (opkaldt efter tidligere folketingsmedlem for Enhedslisten, red.), som vi håber på snarest muligt at kunne paradere foran Ole Sohn. Han har en del erfaring med den slags.”

Måske først angreb til september
Repræsentanter for højrefløjen er skeptiske over for oppositionens nyfundne militaristiske linje. Udenrigsordfører for Dansk Folkeparti, Søren Espersen, uddyber:

“Det er ret underligt, for normalt er vi jo fyr og flamme, når det gælder om at kaste med bomber mod muslimske lande som Libyen. Men når både venstrefløjen og franskmændene vil være med, så bliver man lidt mistænksom. Altså, det føles bare helt forkert. Vi kan dog ikke udelukke, at vi af nostalgiske grunde alligevel vil støtte en invasion af Polen.”

Kilder i oppositionspartierne udtaler, at man håber på et tidligt valg, så man kan nå at angribe Polen i starten af september.