Foto: Engin_Akyurt, Pixabay

Foto: Engin_Akyurt, Pixabay

I flere år har en jysk præst dyrket Djævelen hver søndag uden, at kirkegængerne har opdaget det. Kirkeministeriet overvejer eksklusion.

Fadervor læst bagfra, ofringer af større dyr og messer ledet af nøgne jomfruer. For kirkegængerne fra en kirke i Skive Provsti har det været indholdet i en typisk gudstjeneste de sidste fem år. En af præsterne har ganske langsomt bevæget sig fra traditionel kristen liturgi til blodige sataniske ritualer – tilsyneladende uden, at menigheden har opdaget det.

Men i morges hørte RokokoPosten fra en tilfældig forbipasserende, der afslørede den gejstliges dobbeltspil.

“Jeg åbnede kirkedøren og kunne med det samme høre noget, der lød som en panisk brægen. Så begyndte flere mennesker at mumle noget uforståeligt. Der var slet ikke noget orgelspil,” fortæller 31-årige Allan Tofthøi, der for kort tid siden var på gennemfart i Skive og ville spørge nogen inde fra kirken om vej til tankstationen, da de “formentlig var de eneste, der havde åbent”.

“Jeg går helt ind i kirkerummet og kan se en masse mennesker i sorte kutter oppe ved alteret. På prædikestolen står en nøgen og meget ung kvinde, der siger noget med, at vi alle skal modtage Satans sæd og tjene mørkets fyrste. Så får jeg øje på en slagtet ko i midtergangen.”

Sang Blomstre som en rosengård
Allan Tofthøi var tilsyneladende den eneste, der havde opdaget både det døde dyr og den nøgne kvinde. Resten af menigheden – der talte to ældre par og en sovende mand – kiggede fortrøstningsfuldt op mod alteret, som om intet var hændt. Den ene af kvinderne sang “Blomstre som en rosengård”.

Tofte kontaktede dernæst politiet, der fandt frem til, at de sataniske gudstjenester har foregået i over fem år, og kort efter fik også Kirkeministeriet nys om sagen. Hos dem er der imidlertid tvivl om, hvorvidt præsten skal ekskluderes fra Folkekirken.

“Vi har længe i den danske folkekirke haft tradition for åbenhed og inklusivitet. Hver præst dyrker Gud – eller sin egen repræsentation af Gud – på sin måde, og der skal være plads til, at man forsøger at inddrage menigheden, som man bedst kan,” fortæller en højtstående kilde fra ministeriet.

Kilden indrømmer dog, at det kan være et problem, at præsten under gudstjenesten flere gange forklarede, hvordan Satan vil “slagte Jesus med sit kløvede lem”.