Foto: autokaremcom, Pixabay

Foto: autokaremcom, Pixabay

Familie på fire forsvandt i mandags sporløst i Ikea Gentofte trods kædens pilesystemer. Ikeas landechef Kurt Christiansen mener, at hændelsen er beklagelig, men selvforskyldt: ”De burde have fulgt pilene.”

Det begyndte som en helt almindelig indkøbsdag for familien Borup-Larsen. Efter at have hentet børnene i skole og fritidsordning ville familien lige svinge forbi Ikea for at se på nyt køkken og hente nye forsyninger af toiletbørster og servietter.

Ifølge Ikeas overvågningskameraer parkerede far, Jens Borup-Larsen, familiens Volkswagen-stationcar i Ikeas garage kl. 16.43, og kl. 16.55 kan man se familien gå rundt i køkkenafdelingen. Herefter kender ingen deres videre skæbne.

Gentofte Politi finkæmmer i øjeblikket Ikea Gentoftes 100.000 kvm for spor, der kan føre til familien.

Trådte uden for pilene
Som alle, der har besøgt det blågule møbelhus ved, rådes kunderne til at følge de gule pile, som er afmærket på gulvet. På den måde sikrer man, at folk stille og roligt bevæger sig rundt under ordnede forhold og ikke bliver fristede til at udforske varehuset på egen hånd.

Det oplyser Ikeas landechef Kurt Christiansen, som ikke vil tage ansvaret for familiens forsvinden.

”Vores kunder bør vide, at det er bedst at gå efter pilene. Vælger man alligevel at træde uden for dem, hvad familien Borup-Larsen sandsynligvis har gjort, risikerer man altså at fare vild,” pointerer Kurt Christiansen, der dog understreger, at hans tanker går til familiens pårørende:

”Det er jo altid beklageligt, når folk falder igennem systemet”.

Levede af kødbolle-rester
Det er imidlertid ikke første gang, Ikeas kunder er forsvundet mellem Billy-reoler og  Ramvik-borde.

Tilbage i 1979 blev et ældre ægtepar væk i Ikea Kungens Kurva i Stockholm og først fundet fem uger senere i kantinens opbevaringsrum, hvor de forhutlet levede af frosne kødboller og rester af tyttebærsyltetøj. I 2000 var den gal igen. Her for en kvinde og hendes to små døtre vild under åbningen af Ikea i Moskva. De blev dog fundet efter kun fire dage.

I 2001 installerede Ikea overvågningskameraer i kædens butikker verden over, men det var altså ikke godt nok til at forhindre familien Borup-Larsens forsvinden.

I Ikea Gentofte hænger der nu et stort skilt ved indgangen med ordene ”Færdsel uden for pilene på eget ansvar”.  Interne kilder i Ikea oplyser til RokokoPosten, at man også overvejer at indføre fodlænker til  kunderne.

RokokoPosten følger efterforskningen af sagen tæt. Har du set den forsvundne familie eller har du selv prøvet at fare vild i en Ikea, hører vi gerne fra dig.  Tip os på redaktionen@rokokoposten.dk.