Foto: jeanvdmeulen, Pixabay

Foto: jeanvdmeulen, Pixabay

En 41-årig mand fra Glostrup erkender, at han hellere vil have en hjerneskade end at blive set med cykelhjelm.

Trods utallige kampagner for brug af cykelhjelm nægter den 41-årige Johannes Bergholt pure at beskytte hovedet, når han dagligt cykler de mere end ti kilometer mellem sit hjem og arbejde.

“Ja, jeg ved godt, at det kan give hjerneskader. Faktisk er jeg selv neurokirurg og står nærmest dagligt med hænderne i frontallapperne på folk, der ikke har brugt hjelm. Men jeg vil langt hellere have en svært invaliderende og plejekrævende hjerneskade end at blive set med sådan en ting offentligt.”

Forfængelighed er vigtigere end hjerne
Johannes Bergholt peger på, at genoptræningsmulighederne for svært hjerneskadede er blevet væsentlig bedre i løbet af de sidste par år, og at han i øvrigt altid kører forsigtigt og “efter forholdene”. Desuden mener han, at udviklingen inden for hjelmdesign kun er blevet værre med tiden.

“Har du set de nye, som ligner hatte? Det er jo helt forfærdeligt. Så ligner man ikke længere kun et fjols, men et fjols, der forsøger at camouflere sin fjolsethed. Det er altså langt over min grænse. Så ja, opsummerende kan man vel sige, at min forfængelighed ganske enkelt er vigtigere end min hjerne,” siger Johannes Bergholt.