Foto: pressmaster, Bigstock

Foto: pressmaster, Bigstock

En 37-årig mand fra Nyborg vågnede onsdag morgen op til klapsalver og morgenmad på sengen. Alt sammen fordi han i nattens løb havde ageret som den perfekte kæreste – dog i søvne.

”Jeg elsker dig, min skat.”

Sådan lød den kærlige besked fra Tina Rosbøl til Rune Petersen, da hun tidligt onsdag morgen kunne konstatere, at hendes kæreste gennem 11 år endelig havde forvandlet sig til den perfekte mand. Hele lejligheden var gjort ren. Selv køleskab og ovn havde Rune taget. Men få minutter efter måtte Tina desværre sande, at Rune havde handlet i søvne.

Ingen erfaring med rengøring
”Jeg forstod ingenting, da Tina kiggede så stolt på mig – hvad havde jeg dog gjort rigtigt?” spørger Rune – stadig uforstående og tydeligt mærket af det, der er overgået ham.

Rune aner ikke, hvornår han er gået i gang med nattens projekter, men han anslår, at det må have været på et forholdsvis tidligt tidspunkt. Han har nemlig ingen erfaring med rengøring af hverken ovne eller køleskabe og vurderer derfor, at han må have været virkelig lang tid om det.

Nazistisk præcision og grundighed
Da RokokoPostens udsendte bliver vist rundt i den 77 kvadratmeter store lejlighed, er der ikke et fnug at finde. Rune har været overalt. Rengøringsvanviddet er dog ikke det eneste, Runes underbevidsthed har udrettet.

Rune er indehaver af Danmarks næststørste samling af Anders And-blade. Blade, han er så øm over for, at han nægter at sætte dem i kælderen, til trods for Tinas frustrationer over roderi og pladsmangel.

”Nu ligger hvert eneste nummer af Anders And & Co i kasser, som jeg har sat i numerisk rækkefølge efter udgivelsesår. Det er fandme sygt gjort af mig,” fortæller Rune med slet skjult stolthed over udførelsens nazistiske præcision og grundighed.

Fordømt til kvindearbejde for altid
Selvom Tina måtte sande, at hendes kærestes pludselige handlekraft og initiativ ikke var meningen, er hun alligevel glad for det, der er sket.

”Nu ved jeg jo, at han har det i sig – sans for detaljerne og evnen til at gøre rent,” kvidrer Tina, der inderligt håber på, at Runes underbevidsthed vil spille ham et rengøringspuds igen, helst inden alt for længe.

Denne udmelding, er Rune slet ikke tilfreds med.

”Nu er jeg jo fordømt til kvindearbejde for altid – og det er da rigtig trist,” lyder hans sidste kommentar.