Forfatteren ønsker ikke at skrive en bog med de to politibetjente, der sidste uge anholdt ham uden for Angleterre. “Et tab for litteraturen,” mener betjentene.

Johannes Møllehave har i tidens løb skrevet mange bøger, hvori han taler med mennesker, der har betydet noget i hans liv: Benny Andersen, lægen Gösta Pettersson, Jan Lindhart og mange andre.

Men de to betjente, der sidste uge trak ham ud af restauranten Angleterre og smed ham i detentionen, vil han ikke tale med. I stedet har han valgt at indgive en klage over dem til Statsadvokaten. Og det er synd, mener politifolkene.

“Vi havde en rigtig interessant oplevelse med Johannes, og den tror vi, at der kan komme noget positivt ud af. Noget livsbekræftende og underfundigt, der giver indsigt. Og måske endda trøst,” fortæller den ene betjent og tilføjer, at han og kollegaen allerede fik flere mulige bogtitler på bordet, inden Møllehave sagde nej.

“Berusende ord”, “I håndjern med mig selv”, “Fængslende fyndord” og “Det skal mærkes, at vi er pissestive på Angleterre” var bare et par forslag, men nu bliver projektet slet ikke til noget.

RokokoPosten forsøgte at kontakte Johannes Møllehave, men han ønskede ikke at kommentere sagen.