Den danske statsminister er ifølge S og SF slet ikke født i Danmark, da meget tyder på, at hans fødselsattest er forfalsket. Dermed er han måske kommet ulovligt til sin stilling, mener venstrefløjen.

Lille Lars er selvfølgelig fra Græsted. Og inden da tilbragte han syv år i fødebyen Vejle. Eller gjorde han?

S og SF har på baggrund af et hidtil ukendt dokument anklaget statsministeren for slet ikke at stamme fra Danmark. Karina Lorentzen, retsordfører for SF, fremlagde i går en fødselsattest fra den uzbekiske hovedstad Tashkent, hvor en dreng ved navn Ilitj Lukhov Rasmusovitch tilsyneladede blev født 15. maj 1964. Samme dato som Lars Løkke Rasmussen kom til verden.

“Samme fødselsdato, næsten samme navn. På den uzbekiske fødselsattest står der endda, at moderen hedder Eliza – Lars Løkkes mor hedder Lise! Er det et tilfælde? Det tror jeg næppe,” siger Karina Lorentzen og konkluderer, at Lars Løkkes danske fødselsattest derfor må være forfalsket.

Lorentzen mener, på linje med stort set samtlige folketingsmedlemmer fra S, SF og Enhedslisten, at Lars Løkkes mor har haft en affære med en sovjetisk embedsmand, som var udstationeret i Tashkent. Efter at Lars, eller Ilitj, blev født, og romancen tilsyneladende sluttede, er Lise rejst tilbage til sin mand, “fuld af den kynisme og opportunisme, som højrefløjens støtter er kendt for,” siger Lorentzen.

Jeppe Løkke Rasmussen har dernæst taget Lars til sig som sin egen søn og har sammen med Lise forfalsket en dansk fødselsattest til drengen.

Ulovligt at være statsminister
Karina Lorentzen vil nu undersøge muligheden for at gennemføre et større tjek af Lars Løkke Rasmussens oplysninger i personregisteret. Derudover vil hun bede den uzbekiske regering om hjælp til at finde ud af mere om Ilitj Lukhov Rasmusovitch.

“Hvis han ikke er fra Danmark, kan han ikke være statsminister! Så er hele hans embede en ulovlig handling, der må høre op med det samme,” siger Lorentzen. Hun ønsker dog ikke at kommentere på det faktum, at man ikke behøver at være født i Danmark for at blive statsminister, så længe man er dansk statsborger.

Til gengæld glæder Lorentzen sig til, at Lars Løkke bliver testet af sin egen regerings pointsystem, hvis det viser sig, at han faktisk er født i Tashkent.

Lars Løkke Rasmussen afviser anklagen og mener ikke, at Lorentzen vil finde snavs i Lise Løkke Rasmussens fortid:

“Jeg kan forsikre dig for, at min mor aldrig har gjort noget så spændende og dramatisk som at have en affære – og da slet ikke med en sovjetrusser! At jeg ligner en blond og lettere buttet udgave af Medvedev (den russiske premierminister Dmitri Medvedev, red.) er bare et tilfælde.”