Foto: kaewphoto, Bigstock

Foto: kaewphoto, Bigstock


En amerikansk rigmand har købt Osama bin Ladens lig på auktion for at bruge det i realiseringen af en forlystelsespark for krigsentusiaster.

Osama bin Ladens lig blev mandag sidst på eftermiddagen bjærget af en perlefisker fra Oman og få timer senere solgt på auktion til den hidtil ukendte amerikanske rigmand, Geoffrey K. Sullivan. Det erfarer kilder tæt på auktionshuset Sotheby’s i Hong Kong.

Vinderbuddet lød på 220 millioner dollars (godt og vel en millard danske kroner, red.), og det forlyder, at liget allerede er på vej til Geoffrey K. Sullivans ranch i det nordlige Texas for at indtage sin prominente plads ved indgangen til det, der snart bliver Sydstaternes mest spektakulære forlystelsespark.

I stil med Graceland og Neverland
Siden henrettelsen af Nicolae Ceauşescu i 1989 har Sullivan samlet på ligdele og tøjrester  fra afdøde terrorister og diktatorer. Hans drøm har længe været at bruge disse effekter som autentisk krydderi i en forlystelsespark for krigsentusiaster, hvor gæsterne kan muntre sig med “terrific terror and torturing fun”.

“Man kan vel sammenligne mig med Elvis eller Michael Jackson. Jeg er også ustyrligt rig og virkelig excentrisk, og så elsker jeg bare at feste, når de onde dør,” fortæller Geoffrey K. Sullivan, der understreger, at han ikke er drevet af politiske interesser.

“Jeg er klar over, at jeg risikerer anklager for at hylde terrorisme og folkedrab, så det er meget vigtigt for mig at gøre det klart, at jeg kun gør det her for pengenes skyld!”

Lever i sprit
Osama bin Ladens lig bliver prikken over i’et i Sullivans samling, der blandt andet indeholder Nicolae Ceauşescus tånegle, en hårlok fra Saddam Hussein, Maos koglekirtel og Slobodan Milosevic’ lever, som ligger i sprit i Sullivans spisekammer.

Geoffrey K. Sullivan forventer at kunne åbne seværdigheden for besøgende allerede i begyndelsen af august.

“Kvalitetsbalsamering af friske lig er tidskrævende og vanskeligt, men gynger, karruseller, rutsjebaner og lignende standardudstyr er færdigt på ingen tid,” spår han og afslører, at bin Ladens balsamerede lig skal stå i en skud- og tyverisikret glasmontre ved indgangen.

Forlystelsesparkens indgangsparti, der allerede er blevet bygget, byder gæsterne velkommen med morsomme billeder af afdøde krigsforbrydere og teksten: “Congratulations – they’re gone!” bøjet i spraglede neonrør.