De Radikales partiformand Margrethe Vestager formåede fredag, hvad alle hidtil havde troet var umuligt: at puste med munden fuld af hvedemel.

Optrinnet fandt sted, da den radikale partiformand deltog i forhandlinger på slottet Christiansborg. For at gendrive en påstand fra et andets partis forhandler, valgte Margrethe Vestager tilsyneladende at placere hvedemel i munden for derefter at puste kraftigt. En kilde, der selv var til stede, fortæller.

“Hun blæste vel i omkring ti sekunder – og det var en helt ægte pusten. Jeg kunne endda se Per Stig Møllers skæg vibrere svagt, selvom han sad næsten en meter væk. Lige efter stak hun triumferende tungen ud og viste en fin pyramide af hvedemel, der stadig lå uberørt derpå. Det var helt utroligt.”

Ekspert: det burde være umuligt
Professor i fysik ved Københavns Universitet, Helge Balsvig, forklarer hvorfor Margrethe Vestagers mel-løse blæsen er så overraskende.

“Ifølge både folkeviddet og fysikkens love burde det ikke kunne lade sig gøre. For hvis man blæser, pustes al melen ud. Der er altså tale om to ting, der faktisk udelukker hinanden, og det burde man ikke kunne gøre samtidig.”

Flere politiske kommentatorer spekulerer nu i, hvorvidt Vestager også vil vise sig i stand til også på én gang at have sin kage og spise den.