Foto: chris18769, Pixabay

Foto: chris18769, Pixabay

Da 24 elitesoldater, de såkaldte Navy Seals, dræbte Osama bin Laden, var Danmarks aldrende boksedarling Brian Nielsen iblandt dem. Det fortæller han i et interview til RokokoPosten.

Hans rynkede røv på forsiden af Ekstra Bladet, en syg kone og en søn i fængsel. Livet er tilsyneladende ikke let for den tidligere mesterbokser Brian Nielsen, der ser noget hærget ud, som han sidder i en kurvestol i privaten i den spanske by Calahonda.

Han er mærket efter mødet med Evander Holyfield, tænker RokokoPostens udsendte. Men boksebraget er vand i forhold til Brians virkelige prøvelser. Over for Rokokoposten tør han godt afsløre, hvor arrene i ansigtet og den læspende udtale stammer fra.

Såret af en sabel
”Ahmen, de kommer jo fra sidste søndag nat, hvor mig og de andre gamle idioter tog en full frontal på Osama dér. Altså, det havde jo været tys tys i flere måneder, så det føltes sgu godt endelig at lave en knockout på ham,” fortæller en stolt Brian Nielsen.

Han peger på arret i øjenbrynet, der knap nok er helet. Det fik han, da Osamas sikkerhedsvagt gik til angreb på ham med en krumsabel.

”Du ved sådan en rigtig skarp satan.” Super Brian tager sig til hagen og nikker eftertænksomt.

Sælerne er mine homeboys
Operation ”Geronimo” mod Osama bin Laden er langtfra den første mission, som den danske bokser har været udsendt til. Siden 2003 har Brian Nielsen været på tophemmelige missioner i lande som Saudi-Arabien, Irak og Afghanistan, mens danskerne har troet, at han gik og hyggede sig som flyttemand i sit otium fra bokseringen.

”Jeg har gået ret stille med dørene, for jeg kan jo ikke være et megakendt ansigt samtidig med, at jeg kæmper for amerikanerne, vel?” spørger bokseren retorisk.

Boksebamsen lægger ikke skjul på, hvor glad han er for sammenholdet i gruppen.

”Sælerne er mine homeboys, og når vi mødes hjemme i Dam Neck (hovedkvarteret for Brians enhed i den amerikanske stat Virginia, red.), fyrer vi op for noget pool, og jeg giver dem gode råd om at holde hovedet koldt i pressede situationer.”

Har falkeblik og superhjerne
Skønt Super Brians intellekt ofte er blevet betvivlet inden for Danmarks grænser, er der, ifølge hans promoter Kalle Sauerland, ingen tvivl om, at bokseren er en ”superhjerne”, født til et liv som Navy Seal.

”Mange har forvekslet Brians ordknaphed med dumhed og hans muskler med fedt, og det synes jeg er synd,” udtaler Kalle Sauerland, som også kan fortælle, at Brian Nielsen efter skik og brug ikke selv søgte om at komme med på mission ”Geronimo”.

Helt diskret blev Super Brian udpeget, efter at de amerikanske topbosser i Navy Seals havde konstateret, at den danske bokser har falkeblik og kan svømme i 100 meters dybde med hænder og fødder bundet. Desuden er Brian bygget til at udholde ubegribelig smerte – en vigtig evne for Navy Seals.

RokokoPostens udsendte forlader Calahonda med en bedre forståelse af, hvorfor Evander Holyfield sagde nej tak til en rematch mod Brian Nielsen med ordene “I don’t wanna fight that tough guy.”