Foto: emildann, Pixabay

Foto: emildann, Pixabay

En 37-årig filmelsker fra Skive mener, at virkeligheden er præget af dårlig opløsning og farvehåndtering.

Da filmelskeren Jonas Bovtrup mandag morgen bevægede sig uden for sin lejlighed i det centrale Skive, slog det ham: Virkelighedens opløsning er simpelthen for dårlig!

“Jeg bemærkede, hvordan morgentrafikken virkede dårligt filmet og præget af en kornet og pixeleret billedkvalitet. Den kan desværre slet ikke konkurrere med nyere HD 1080p-film. Det er som om, optikken simpelthen er for billig, og der må man nok oppe sig, hvis man vil konkurrere med filmbranchen,” siger Jonas, der selv ejer mere end 900 film, som han ser på sin 60-tommers Samsung-fladskærm.

Virkeligheden er ‘inferiørt medie’
Jonas Bovtrup mener endvidere, at også virkelighedens farver sagtens kunne håndteres bedre.

“Helt ærligt, så virker det jo som et helt uplanlagt miskmask af farver. Her i foråret kunne træernes flotte grønne farve jo med fordel accentureres.  Det ville skabe et helt andet helhedsindtryk. Se engang på de fantastisk afstemte grønblå nuancer i Amélie eller Finchers dystopiske fængselsplanet i Alien 3. Colorgrading forhøjer den visuelle nydelse utrolig meget, og det kunne virkeligheden med fordel lære af.”

Foruden billedkvaliteten mener Jonas Bovtrup også, at virkelighedens lyddesign er dybt kritisabelt, for slet ikke at tale om emner som plot og spændingskurver. Derfor har han nu svoret at undgå kontakt med, hvad han betegner som et inferiørt medie, i videst mulig udstrækning.