Foto: wayoutradio, Pixabay

Foto: wayoutradio, Pixabay

Hells Angels ser lyst på fremtiden, nu hvor regeringen og DF vil genindføre grænsekontrollen til Tyskland. ”Vi forudser en total kontrol med khatmarkedet, ” siger Jønke, HA’s uofficielle talsmand.

Dansk Folkepartis insisteren på at at indføre kontrol ved den dansk-tyske grænse har mødt skarp kritik fra flere sider. Men hos Hells Angels Danmark (HA) sætter man pris på de 270 millioner kroner, som regeringen har bevilget til ny teknik og mere personale ved grænsen i Padborg.

Det betyder nemlig, at HA igen får monopol på at sælge det euforiserende stof, khat, i Danmark.

Hos Dansk Folkeparti på Christiansborg er man noget overrasket over den utilsigtede konsekvens af grænsekontrollen, men er i udgangspunktet positivt indstillet over for rockernes monopol.

“Det er altid bedre med lokal arbejdskraft end underbetalte udlændinge, der undergraver vores dyrt vundne lønoverenskomster,” udtaler formand Pia Kjærsgaard, mens hun fremviser en stor buket røde og hvide roser, som Jønke har sendt til hende personligt.

“‘Hip hurra for dig og dine gæve gutter’ står der på kortet. Altså de drenge,” småsmiler formanden.

Gør det vi er bedst til
Khatbusken dyrkes i Afrika og virker euforiserende og opkvikkende, når dens grønne blade tygges. Herhjemme er det især somaliske mænd, som nyder godt af effekten.

Syd- og Sønderjyllands Politi har længe anslået, at udenlandske kurerer hvert år smugler 365 ton khat ind over Danmarks grænser. Det bliver herefter afsat til små erhvervsdrivende ved Bazar Vest i Aarhus eller på Nørrebro i København, hvor der bor mange mænd af somalisk herkomst.

Det skulle den skærpede grænsekontrol dog sætte en stopper for nu. I stedet bliver det HA’s egne folk, som overtager dyrkningen og salget af bladene med den amfetaminlignende virkning.

”Nu får vi lov til at gøre det, vi er bedst til: sælge eksklusive stoffer til overpriser,” udtaler Jønke, der fortæller, at rockerne selv vil dyrke khat i drivhuse på et ikke nærmere specificeret dansk område.

Den udmelding får et anerkendende nik med på vejen fra Pia Kjærsgaard:

“HA skal selvfølgelig ses efter i sømmene, hvad angår overholdelsen af regler for tobaksdyrkning, men jeg kan da kun glæde mig over en renæssance for en så stolt tradition som det danske landbrug.”

Somaliere vil teame op med Jønke
Manden på gaden i Griffenfeldsgade i København, også kendt som ”Lille Mogadishu” (hovedstad i Somalia, red.) er ikke begejstret for rockernes overtagelse af khatmarkedet.

”Hvad skal mine brødre, fætre, kusiner, ekskoner og bedstemor nu lave?” spørger en forarget Muhammed Jamil, som ejer en frugt-og grønthandel. Den ulovlige import og salg af khat har siden midt i 80’erne været Jamilfamiliens primære indtægtskilde.

Muhammed har derfor indledt en korrespondance med Jønke om at få lov til sælge khat via en franchiseaftale, så familien fortsat kan beholde deres levebrød.

Jønke oplyser til RokokoPosten, at han er i kontakt med Muhammed Jamil, men at man først og fremmest prioriterer en udbedring af det gabende tomme hul i HA’s økonomi, som bandekrigen har efterladt.