En stor gruppe individer kom i går løbende gennem København. Efter nogle timer stoppede de på samme sted, som de startede.

Tilskuerne til søndagens sære begivenhed ved stadig ikke, hvad de skal tro om det hele. I går så de tusindvis af mennesker sætte i løb og derefter stoppe flere timer senere, tilsyneladende formålsløst.

“Klokken er nok ti om morgenen, da jeg ser en enorm gruppe mennesker komme mod mig i høj fart. De har alle et tal klistret på deres tøj, de sveder og grynter, men smiler samtidig. Det var meget underligt,” fortæller Jesper Toft, der som en af de første observerede de løbende på Islands Brygge.

Senere fortalte venner ham, at også de havde set noget lignende i andre dele af København. Hen på eftermiddagen så det dog ud til, at løberne var stoppet samme sted, som de startede, og nu sad med energidrikke og håndklæder. Mange var stærkt udmattede og lå ubevægelige på gaden.

Ingen forklaring fra løberne
“Jeg kunne ikke forstå, hvad der havde fået dem til at løbe så meget. 42 kilometer var der en, der sagde, og det lød jo helt grotesk,” fortæller Emma Vadsgaard, der var til stede ved løbets afslutning og overvejede at ringe efter en ambulance. De af løberne, der havde overskud til at tale, afviste dog, at de havde brug for en læge.

“De fortalte mig, at de havde det fantastisk. At det var deres livs oplevelse. Jeg spurgte dem, hvorfor de gjorde det. Var det noget med velgørenhed, var det en form for straf, hvorfor? Men de svarede ikke.”

Det har ikke været muligt for RokokoPosten at finde ud af, hvad årsagen var til gårsdagens pludselige løb og dets lige så pludselige standsen. Ved du noget? Så skriv til redaktionen@rokokoposten.dk.