Den tyske ekskansler bedyrer, at han også kan finde pæne ting at sige om den danske filminstruktør.

RokokoPostens underverdenskorrespondent har endnu en gang opsøgt den tidligere Rigskansler og Fører for det stortyske rige, Adolf Hitler. Denne gang for at få eksdiktatorens syn på den kontroversielle filminstruktør Lars von Trier, der skabte kontrovers i Cannes, da han udtrykte nogen forståelse for Hitler.

“Altså, det er jo ikke, fordi jeg er den store fan af von Trier, det må jeg sige. Men på den anden side må jeg anerkende hans originalitet,” siger Hitler fra den underverden, hvor han tilbringer en evighed i smerte og pine.

“Godt nok producerer han degenereret jødekunst, men hans filmatiseringer af Morten Korch er faktisk ganske fine,” siger Adolf Hitler og tilføjer, at han derimod ikke er helt vild med Melancholia, som efter hans mening mangler panserdivisioner i sin dommedagsvision.

Har Riget til fælles
Hitler har også sympati for instruktørens storladne retorik, tendenser til isolation og depression. Alt sammen noget, som den forhenværende Führer kun alt for godt kan nikke genkendende til.

Men hvor begejstret Hitler end er for Triers Korch-filmatiseringer, så er det dog ikke en af dem, han nævner som sin favorit.

“Riget er helt sikkert min yndlingsproduktion. Alt det med morderiske læger, moralsk korruption og okkultisme er lige mig. Desuden har den givet anledning til en lille joke, hvor jeg spørger, hvad Trier og jeg har til fælles og så svarer, at vi begge producerede Riget. Det plejer at lette stemningen hernede, og det kan vi jo godt trænge til i ny og næ,” klukler Hitler for sig selv, før han føres bort til resten af evighedens ubærlige pinsler.