Foto: Pexels, Pixabay

Foto: Pexels, Pixabay

Den unge komet på indiehimlen, “I Loved Your Granny But She Was Otherwise Engaged”, blev mandag forhindret i at gennemføre sin koncert på Lille Vega i København. Et rasende publikum buh’edede ham ud og endte med at at storme scenen.  På grund af hans habitsæt fra Hugo Boss.

Scenetæppet hænger iturevet, trommesættet er trampet i stykker, og en ridset akustisk guitar ligger forladt med en enkelt streng tilbage. Vi er på Lille Vega på Vesterbro i København dagen efter den ophedede koncert med enmandsbandet, “I Loved Your Granny But She Was Otherwise Engaged”, alias Johan Karlsen på 28 år. Indiestjernen kigger knust op på scenen og mindes med gru de mange himmelvendte øjne.

“Da jeg trådte ind, kiggede de skeptisk misbilligende op på mig. Dernæst greb de deres iPhones og begyndte at skrible løs. Senere har jeg fået at vide, at de bloggede om, hvor håbløs min opførsel var. Og så buh’ede de taktfast,” sukker Johan Karlsen.

Plejede at være perfekt indie
Udseendemæssigt har Johan Karlsen ellers hidtil imponeret både fans og anmeldere. Forfatter og ph.d. i musikvidenskab Henrik Marstal konstaterer, at der er helt tydelige grunde til populariteten.

”Han har alt det, der kræves for at blive en anset indiemusiker: Han går i skovmandsskjorter eller tøj med stærkt grafisk præg, ser altid alvorlig ud på photo shoots og har tilpas med skægvækst.”

Også når det kommer til musikken, er der begejstring at spore. De danske anmeldere har kaldt ILYGBSWOE for ”vanvittig smukt teatralsk føleri” og ”uhyre gåsehudsindbydende ambitioner.” Desuden har Johan Karlsen slået sit navn fast på indiescenen med et bandnavn på over seks stavelser og en lang række uforståelige musikvideoer med gamle mænd og kvinder i fuglemasker samt store sponsorater fra Henrik Vibskov. Men noget tyder på, at et Hugo Boss-jakkesæt er nok til at vende strømmen.

Karriere i ruiner
Det begyndte ellers uskyldigt. Johan Karlsen var på shopping med sin mor for at finde en fødselsdagsgave til faren. Johan bruger samme størrelse som sin far og endte derfor med at prøve et nålestribet habitsæt fra det tyske luksusbrand.

”Ingen pressede mig til at købe tøjet eller at tage det på til koncerten. Jeg tænkte bare, at jeg ville være innovativ,” fortæller Johan Karlsen, der også havde barberet sig inden koncerten.

Indtil videre er salget af ILYGBSWOE’s nyeste album stagneret på iTunes, og  flere festivaler har aflyst kommende koncerter med ham, bl.a. undergrundsfestivallen START i København. Festivalleder for undergrundsfestivalen START, Rune Foss, er klar i mælet: ”Vi er dybt skuffede over Johans tøjvalg, og det ville skade vores image at blive associeret med bandet.”

I dag ville Johan Karlsen gøre alting om. ”Havde jeg vidst, at mit habitsæt ville give så voldsomme reaktioner, havde jeg aldrig gjort det. Jeg fortryder bitterligt min ubetænksomme og ufølsomme handling,” siger Karlsen, der i dag er iført hår ned i panden og striksweater.