Foto: RondellMelling, Pixabay

Foto: RondellMelling, Pixabay

Forældrepar desperat efter gode råd. Sønnen Benjamin på tre nægter at gøre, hvad der bliver sagt. Venner trækker på skuldrene og kalder det ‘trodsalder’.

Pædagogerne i børnehaven mener ikke, at der er noget usædvanligt ved Benjamin. Det gør lægen heller ikke. Men Benjamins forældre er skeptiske over for eksperternes vurdering. Den lille dreng er nemlig fuldstændig ligeglad med, hvad der bliver sagt. Og det kan ikke blive ved på den måde, erkender Birgitte Nicolaisen, der er mor til Benjamin.

“Så sent som i morges bad jeg ham sætte sin tallerken i opvaskemaskinen. Men han grinede bare og blev siddende, som om han slet ikke havde hørt, hvad jeg sagde.”

Benjamins far, Daniel Nicolaisen, bekræfter, at den er helt gal.

“Han har ganske enkelt ingen skam i livet,” siger han. “For eksempel vil han have is i tide og utide, og hvis vi siger nej, bliver han edderspændt rasende og smider sig ned på gulvet.”

Bare trodsalder
Birgitte Nicolaisen har forgæves forsøgt at få gode råd fra de af veninderne, der har jævnaldrende og ældre børn. Men heller ikke her er der opbakning at hente. Birgittes veninde, Tanja, bekræfter over for RokokoPosten, at hun ikke hører alarmklokkerne ringe.

“Det er klart, at det er frustrerende, når de kommer i den alder, men det er jo et naturligt udviklingstrin. Der er ikke så meget andet at gøre end at væbne sig med tålmodighed. Tælle til ti og vente på, at det går over,” siger hun og fortæller, at hun udmærket godt kan huske, da hendes nu femårige datter var på Benjamins alder.

Men det er let at være bagklog, mener Daniel og Birgitte, der snart er desperate af afmagt over den manglende opbakning fra omgivelserne.

“De bliver ved at ævle om trodsalder og naturlige udviklingstrin, men der er intet naturligt over den måde, Benjamin opfører sig ,” siger Daniel Nicolaisen, der dog understreger, at de selvfølgelig elsker deres barn. Birgitte nikker samstemmende og siger med grådkvalt stemme:

“Det er mere et spørgsmål, om vi elsker os selv. For vi må jo virkelig have svigtet, når vores søn opfører sig så uopdragent i så ung en alder.”