Foto: White77, Pixabay

Foto: White77, Pixabay

Pasningsgaranti, ret til hundens første sygedag og hvalpepenge. Det er målene for Dansk Kennelklub, der har forhandlet med regeringen de sidste par uger for at sikre hundeejere i 2020-planen. ”Vi vil ikke finde os i diskrimination,” siger formanden for DKK.

Når en lille ny dansker kommer til verden, kan forældrene se frem til en økonomisk gevinst i form af børnepenge. Senere kan de få babyen passet i en vuggestue, og hvis baby bliver syg, har forældrene ret til at blive hjemme og passe hende.

Det er privilegierne for alle danske småbørnsfamilier, mens hundeejere ikke nyder samme goder. Det vil Danmarks største organisation for hundeejere, Dansk Kennelklub (DKK), nu have lavet om på.

”I et samfund, som bryster sig af at gå ind for alternative familieformer, kan det simpelthen ikke passe, at denne type diskrimination finder sted,” udtaler formand for DKK, Steen Milton.

Straffes for at fravælge børn
DKK arbejder for at varetage danske hundeejere og hundes interesser og mener derfor, det er på høje tid at indføre nogle incitamenter til at  give folk lyst til at blive hundeejere.

”Lad os se det i øjnene – politikerne belønner folk for at få børn, mens man som hundeejer negligeres,” siger Steen Milton og tilføjer, at hunde yder et vigtigt bidrag til samfundet i form af “fx pindehentning”.

Han bakkes op af bestyrelsesmedlem hos DKK, Hanne Hoss Andersen, der er single og ”mor” til tre hanhunde af racen Chinese Crested Powder Puff:

”Hvorfor skal jeg straffes for at have fravalgt menneskebørn til fordel for mine hunde?  Jeg er i nøjagtig samme situation som mange børnefamilier, hvor jeg skal have en travl hverdag til at gå op med opdragelse, madplaner og kørsel til og fra aktiviteter.”

Mere kvalitetstid med hundene
Over de sidste par uger har DKK holdt møder med regeringen for at få hundeejernes behov indarbejdet i 2020-planen.

Helt konkret drejer det sig om at indføre offentlig pasningsgaranti til hundeejere, som ikke har mulighed for at arbejde hjemmefra, hundens første sygedag samt hvalpepenge.  Hvalpepengesatsen skal reguleres ud fra satsen om børnepenge og gives i hundes første 3 leveår, hvilket svarer til omtrent 21 menneskeår.

Ifølge Hanne Hoss Andersen vil forslagene betyde mere livskvalitet hos de mere end 350.000 husstande med hund i Danmark.

”Vi vil alle få meget mere overskud i dagligdagen, så vi kan få mere kvalitetstid og ikke kun kvantitetstid med vores logrende guldklumper.”

En talsmand for regeringen bekræfter, at der har været forhandlinger med DKK, men at disse dog ligger stille i øjeblikket på grund af Folketingets sommerferie.