Foto: Gogo-Upright, Pixabay

Foto: Gogo-Upright, Pixabay

Folk fra hele landet valfartede sankthansaften til Brønderslev, hvor en kommunal sagsbehandler blev brændt på bålet ved en festlig lynching.

Det er sankthansaften, og der er trængsel på idrætsbanen i Brønderslev. Fra alle afkroge af Danmark er folk stimlet sammen for i fællesskab at brænde en sagsbehandler. Udstyret med fakler, høtyve og træsko med halm istemmer publikum taktfast råbet “brænd heksen”, mens duften af brændt kød breder sig.

Martin Nielsen er sammen med sine to børn på otte og elleve kommet helt fra Holbæk for at deltage i den offentlige lynching.

“Jeg læste om afbrændingen på Facebook og tilmeldte mig straks. Det er så sjældent, at man får lejlighed til at være med i en rigtig god pøbel, men i aften er der den helt rette selvgode blanding af rå blodtørst og blind selvretfærdighed.”

Bedste lynching siden Pedal-Ove
Ved pressebordet møder RokokoPosten reportere fra både DR og tabloidaviserne. De er udmattede efter i fællesskab at have båret ved til det store bål. Nu slapper de velfortjent af i skæret af de knitrende flammer.

En journalist fra DR’s dokumentargruppe fortæller:

“Jeg er meget stolt over den fantastisk lynchstemning, vi har pisket op. Efter min mening er det her simpelthen det bedste, vi har præsteret siden Pedal-Ove!” siger journalisten begejstret.

Efter afbrændingen af socialrådgiveren blev der tilberedt snobrød og sunget Midsommervise på Shu-bi-duas melodi.