Foto: ValeriaRodrigues, Pixabay

Foto: ValeriaRodrigues, Pixabay

Da den nigerianske rigmand, Amadi Momo, lå for døden, bad han sin datter forære en betydelig del af sin formue til tilfældige europæere. Men trods løfter om AIDS- og pestfri valuta har Ifeoma Momo endnu ikke haft held til at afsætte så meget som en naira.

Den 69-årige multimillionær, Amadi Momo, der indtil for nyligt var i live, har hele sit liv været gavmild af natur. Hans far var en nærig rad, der ragede sin formue til sig ved at udnytte andre. Amadi Momo var stor modstander af sin fars metoder, og så snart han overtog formuen, begyndte han at forære dele af den væk til tilfældige mennesker.

Det fortæller Amadi Momos datter, Ifeoma Momo, til RokokoPostens udenrigskorrespondent.

“Far elskede at overraske tilfældige mennesker med enorme pengegaver. Det var meningen med hans liv,” fortæller hun og understreger, at familien aldrig selv har manglet noget.

Kan ikke lide penge
Selvom Amadi Momo var ustyrligt rig, var han meget lidt berejst. Men da han fyldte 65, tog han sin familie på en tur gennem Europa og tabte straks sit hjerte til verdensdelen med de spændende, hvide mennesker.

Han besluttede derfor, at han fremover ville give penge til europæerne, men det viste sig at være meget vanskeligt. Dels fordi, han blev ramt af en invaliderende sygdom; dels fordi, europæerne tilsyneladende ikke brød sig om at få penge.

Ifeoma Momo har svært ved at skjule sin bitterhed over sidstnævnte faktum:

“Jeg er helt sikker på, at min fars sygdom hænger sammen med, at han pludselig ikke kunne dyrke sin gavmildhed. Hvide mennesker er meget utaknemmelige og meget racistiske,” siger hun sammenbidt. “De tror, at de får AIDS eller byldepest ved at tage mod vores penge.”

Fars sidste ønske
Kort før sin død kaldte Amadi Momo sin datter til sig for at fortælle hende, hvordan hun skulle forvalte sin arv.

“Du skal sende e-mails til tusind europæere og fortælle dem, at de må få 30.000.000 naira (ca. 1 million danske kroner, red.). Bed om deres kontooplysninger og overfør så pengene med det samme,” genfortæller Ifeoma sin faders ord.

Men indtil videre har hun ikke haft heldet med sig. Ingen har reageret på de mange mails, og det er Ifeoma virkelig ked af:

“Det var jo fars sidste ønske, at en stor del af hans formue skulle foræres væk til europæere.”

Hvis det ikke lykkes Ifeoma at få afsat de mange millioner, overvejer hun at donere dem til nødhjælpsarbejde i sit eget hjemland.

“Men jeg risikerer jo at fornærme europæerne endnu mere på den måde,” reflekterer hun. “For så kan de ikke længere lade som om, det kun er dem, der kan redde verden.”

Vil du have en del af Amadi Momos formue? Så hold øje med din spammappe, hvor et tilbud fra Ifeoma højst sandsynligt snart dukker op.