Lige siden Helge Nielsen var barn, har han levet et kedeligt og ensformigt liv. Hans navn bærer skylden, mener han selv. Ny forskning bakker ham op.

Helge Nielsen har aldrig været længere end til Harzen. Han har aldrig haft en kæreste, og han har haft det samme arbejde i en trælasthandel i over 20 år.

”Der har bare aldrig været særlig meget spræl i mit liv,” siger 40-årige Helge Nielsen, da RokokoPosten møder ham i hans lejlighed i Padborg over en kop Medova-te. Helge har gerne villet noget ekstraordinært med sit liv eller bare noget ”rimelig okay”, som han selv siger. Men hver gang er det fejlet.

”Jeg prøvede engang at booke en charterrejse til Kreta, men så fik jeg flyskræk. Engang var jeg også på vej ud for at høre Sussi og Leo spille (kendt dansktopduo, red.), men så ville min bil ikke starte. Der er altid et eller andet galt,” fortæller Helge slukøret.

Tove er tør
Forsker i behavorisme Anne-Mette Østerling fra afdelingen for Sociologi på Københavns Universitet har de senere år forsøgt at afdække, hvorvidt vores dåbsnavn har betydning for, om vores liv bliver indholdsrigt eller ej. Hendes forskning har manifesteret sig i en rapport, der indtil videre har arbejdstitlen ”Tove bliver tør – Fransisca får det det forrygende”.

”Alt i min research vidner om, at man med et flot og kraftfuldt navn er disponeret for et sjovere og mere alsidigt liv. Statistisk set er der flere vindtørre historielærere med navne som Tove og Børge, mens et liv i overhalingsbanen ofte fordrer helt andre navne,” forklarer Anne-Mette Østerling.

Bror har mere succes
I Padborg føler Helge Nielsen, at hans navn hviler som en tung forbandelse over ham, og han ville ønske, at hans forældre havde brugt mere tid på at finde et egnet navn, inden de gik til præsten med ham. Ifølge Gudrun Nielsen, Helges mor, tænkte både hun og hendes mand sig også om en ekstra gang, da de skulle navngive Helges yngre bror.

”Vi kunne jo se, at alting gik så trægt med Helge, så derfor kom lillebror til at hedde Absalon. Og han bor og arbejder da som racerkører i Monaco i dag,” påpeger Gudrun Nielsen, ikke uden en vis stolthed.  RokokoPosten kan ikke dy sig for at stille Helge spørgsmålet om, hvorvidt han ikke har overvejet at skifte navn for at få samme slags succes som broderen.

“Kan man det?” spørger en betuttet Helge.

“Så skal jeg jo også til at skifte navn på postkassen  – det virker meget bøvlet…”