En potentielt voldsom skovbrand, der brød ud i Santa Barbara, Californien, har siden i går eftermiddags været under kontrol. Og det er den stadig, melder RokokoPostens udsendte.

Klokken 16.00 (lokal tid, red.) ankommer jeg, RokokoPostens Californienskorrespondent, til området nær Santa Barbara, hvor en skovbrand for kort tid siden truede med at lægge store områder øde.

Der er ingen aktiv ild at se, men det ryger stadig fra noget buskads, og der er enkelte gløder at spotte. Jeg forsøger at få kontakt med nogle brandfolk.

Udbrød i en skovkant
En mand kommer mig i møde. Han præsenterer sig som Ryan Rubaker og fortæller mig, at han er fra den lokale skovstyrelse. Han fortæller om det dramatiske forløb:

“Jo altså. Det var jo sådan, at der gik ild i et stykke af skovkanten herhenne for en times tid siden,” fortæller han og peger i retning af det lille buskads i udkanten af skoven , hvor branden brød ud.

“Men heldigvis var brandvæsenet hurtigt på plads og fik indkredset flammerne, så branden kom hurtigt under kontrol.

Med livet som indsats
Han er tydeligvis stolt over det lokale brandvæsen og fortæller, at de arbejdede med livet som indsats:

“Det var vindstille, og det har næsten lige regnet, så der var ingen større fare på færde. Alligevel rykkede de, som gjaldt det livet.”

Vi nærmer os nogle brandfolk, der står og kigger på nogle gløder. Den ene træder på dem.

“Alt under kontrol,” råber den ene. “Vi bliver her lige en halv time endnu for en sikkerheds skyld, men du ka’ bare smutte, Ryan.”

RokokoPostens Californienskorrespondent bliver også en halv time mere for en sikkerheds skyld.

Redaktionen har her til morgen fået en dugfrisk melding fra vores korrespondent, der har været tilbage ved området, hvor en potentielt voldsom skovbrand altså truede med at lægge store områder øde. Vi kan hermed bekræfte, at alting fortsat er under kontrol.