Foto: cocoparisienne, Pixabay

Foto: cocoparisienne, Pixabay

Et revolutionerende alternativ til traditionel GPS-navigation er på trapperne. Papirbaserede oversigter over veje skal gøre rutevejledning sjovere og afløse ustabil elektronik med bedrevidende kvindestemmer.

Det danske firma PapirPlan planlægger at give store GPS-producenter som Garmin og TomTom kamp til stregen.

Mandag lancerer firmaet nemlig sit nye produkt KORT (Kollektivt-Opereret RuteTeknologi), som folkene bag mener, vil gøre rutevejledning til en fælles fornøjelse for såvel bilens fører som passagerer.

Chefingeniør Søren Halsted forklarer, hvordan den nye ‘papir-GPS’ fungerer.

“Vi bruger en avanceret skaleringsteknik til at vise alt fra mindre byer til hele lande som tegninger. Det færdige resultat trykker vi så på papir, som hverken kræver strøm eller satellitforbindelser og heller ikke taler til dig i et bedrevidende og robotagtigt tonefald.”

Men fraværet af belærende elektronik er ikke den eneste fordel ved den nye teknologi.

“Med KORT bliver rutevejledningen en kollektiv oplevelse, der inddrager alle på turen. Tænk engang, hvor dejligt det bliver at høre ens udkårne give rutevejledning ud fra vores papir-GPS i stedet for en upersonlig robotstemme. Det tror jeg nok, at alle vil værdsætte,” fortæller Søren Halsted begejstret.