Efter torsdagens sejr til oppositionen erklærer flere ledende politikere fra blå blok, at undergangen er nær.

Det er en trykket stemning, der præger Venstres gruppeværelse morgenen efter valget. Ikke nok med, at valget er tabt for den borgerlige blok. Med Socialdemokraterne ved magten står Jorden nemlig også over for snarlig undergang, mener flere ledende Venstre-folk, der kan se undergangstegnene overalt.

Afgående finansminister Claus Hjort Frederiksen forklarer.

“Helle Thorning er uden tvivl det store dyr i åbenbaringen, der indvarsler dommedag. Det står sort på hvidt i Johannes’ Åbenbaring, at dyret ‘havde to horn som et lam, men talte som en drage,’ hvilket jo passer uhyggeligt præcist på Helle Thorning, selvom man skal tæt på for at se hornene, der er delvist skjult af den moderigtige frisure.”

Helge Sander, der sidder ved siden af, nikker billigende.

“Præcis. Og der står også i Biblen, at ‘når gammelkommunisten med kvadratiske briller trækker i fåreklæder og får ministerbil, så vil Helvedesgabet snart åbne sig lige midt i Storebælt og opsluge alle de fucked up pissenederen vælgere’,” siger den tidligere videnskabsminister, der dog afviser at komme med et konkret skriftsted for citatet.

En betalingsring af ild
Søren Pind var først skeptisk over for profetierne, men erkender nu, at der unægteligt er mange tegn, som peger i retning af, at en socialdemokratisk regering vil betyde verdens undergang.

“Altså, jeg ved ikke, om enden kun er 12 minutter væk, men den er i hvert fald tæt på,” siger han med bitter mine og fortsætter.

“I mange religioner er ringe af ild et sikkert varsel om de sidste tider. Og hvad er det lige, S-SF vil have? En betalingsring af ild hele vejen rundt om København. Helvedes flammer, der skal opsluge privatbilismen langs alle indfaldsveje til hovedstaden. Uhyggeligt.”

Løkke: Dommedag bedre end opposition
En, der dog ikke er sikker på, at dommedag virkelig er det værste, der kan overgå partiet Venstre, er den snart forhenværende statsminister, Lars Løkke Rasmussen.

“Vi i V og K befinder os jo alligevel snart i en form for meningsløs skærsild af oppositionel afmagt, hvor vi vil blive reduceret til Enhedslisten-lignende stillere af ligegyldige § 20-spørgsmål til S- og SF-ministre og må tage til takke med ligegyldige forlig om forsvar og den slags. Tænk på, hvor uværdigt det bliver. Hvor meget værre kan verdens undergang egentlig være?” spørger den afgående statsminister retorisk.