Ung studerende stemte uforvarende for folkemord og angrebskrig på grund af ufuldstændig valgtest på Politikens hjemmeside.

Stemmerne er forlængst fintalt og folketingsmandaterne fordelt efter torsdagens valg. Men få har lagt mærke til, at en uheldig valgtest på Politikens hjemmeside trak en enkelt stemme hjem til den ukendte og stærkt racistiske løsgænger Torben Skjøt. Støtten kom fra den 23-årige RUC-studerende Lene Storgaard, der i dag fortryder sit kryds bitterligt.

”Efter jeg havde taget en valgtest på Politikens hjemmeside, stemte jeg på den uafhængige kandidat Torben Skjøt. Ifølge testen matchede hans holdninger mine med 94 procent. Jeg kunne se, at han støtter genindførelse af gruppeeksamen i folkeskolen, mindre kontrol af arbejdsløse og klimavenlige investeringer i den offentlige sektor. Alt sammen noget, som jeg prioriterer højt.”

Og så skulle alt jo være godt. Men efter valget opdagede Lene, at kandidaten havde synspunkter, som ikke blev afsløret af Politikens valgtest. Testen tog nemlig ikke højde for kandidaternes holdning til folkedrab.

“Da jeg besøgte hans hjemmeside, opdagede jeg, at han også benægter Holocaust og vil arbejde for en folkemorderisk angrebskrig i Østeuropa. Jeg var rystet.”

Hos Politiken beklager online-redaktør Tim Bech-Sørensen.

“Det var helt klart et problem, at testen ikke afspejlede støtte til erobringskrig og folkedrab. Men når nu Krarup-fætrene ikke genopstillede, troede vi altså ikke, det var relevant.”

Fremgang på 100 procent
Mens Lene Storgaard ærgrer sig, glæder løsgængeren sig over at have fordoblet sit stemmeantal.

”Min kone stemmer ikke på mig længere, så jeg var meget overrasket over at opleve en fremgang på 100 procent. Og det glæder mig meget, at mine mærkesager også appellerer til humanistiske universitetsstuderende. Hvis jeg brugte soyamælk i min latte, ville jeg være det nye Radikale Venstre,” siger en fortrøstningsfuld Skjøt, der allerede nu ser frem til næste valg.

Det samme gør den uheldige studine. Trods utallige invitationer nægtede hun at dukke op til løsgængerens valgfest, som var en kostumefest med apartheid-tema.