I et forsøg på at samle den yderste venstrefløj har en lille gruppe besluttet sig for at melde sig ud af en obskur organisation og stifte en endnu mindre.

Jonas Bækgaard var tidligere medlem af en marginal ungdomsorganisation på den yderste venstrefløj. Her mødtes et par hundrede bedrevidende gymnasieelever med elevrådserfaring for at drikke billige øl, høre avantgardistisk punk og kæmpe for indførelsen af proletariatets diktatur i Danmark.

Men nu har Jonas Bækgaard meldt sig ud og i stedet meldt sig ind i en nystiftet udbryderorganisation, som, han mener, langt mere effektivt vil bane vejen for et socialistisk Danmark. Jonas forklarer, hvorfor den nye organisation tiltalte ham.

“Den gamle organisation var præget af evige diskussioner om, hvorvidt kvinder eller seksuelle og etniske minoriteter burde have mest positiv særbehandling i de interne diskussioner. Det var dybt kontraproduktivt og førte til, at en lille klike af handicappede lesbiske med somalisk baggrund satte sig på al taletiden. Det ønskede vi at gøre op med.”

For verdensrevolution og højere SU
Jonas forklarer også, at dette kun var et eksempel på de interne stridigheder, der efter hans mening alt for længe har hærget den udenomsparlamentariske venstrefløj.

“Derfor har vi besluttet af lave en ny fraktion, der indædt og kompromisløst vil bekæmpe alle dem, som er modstandere af enighed. Den eneste måde, vi kan opnå samling på, er at bryde ud og skabe en ny slagkraftig organisation. Sammen med 10-15 af vore nærmeste venner. Her vil vi kæmpe for enhed, verdensrevolutionen og en væsentlig højere SU,” forklarer Jonas.

RokokoPosten har forsøgt at få en kommentar fra udbrydernes ledelse. Imidlertid er alle herfra travlt optaget af en hidsig diskussion om forskellene på statskapitalisme og degenererede arbejderstater, som ifølge flere anonyme kilder truer med at splitte den nystiftede organisation.