Pengeskabet med Konservatives værdier var tomt, sidst Lars Barfoed kiggede. Naser Khader er hovedmistænkt og ifølge partiet formentlig i gang med at sælge værdierne i Mellemøsten.

Det er en mørk og regnfuld septemberaften i Nyhavn 4 i København. På Konservatives hovedkvarter sidder formand Lars Barfoed sammen med tidligere socialminister Benedikte Kiær og tidligere udenrigsminister Lene Espersen. De diskuterer, hvor man nu skal leje sig ind. Med en stærkt reduceret folketingsgruppe overvejer de et klubværelse på Vesterbro. Stemningen er lettere trykket, indtil Barfoed konstaterer:

”Op med hovedet, piger, i det mindste har vi da vores stærke værdier – dem kan ingen tage fra os!”

Lars Barfoed går derefter rask hen til det pengeskab, hvor værdierne er låst inde. Han vil vise pigerne, at partiet igen kan rejse sig, for ingen har jo lige så solide værdier. Han åbner skabet kun for at kigge ind i et gabende tomt rum. Værdierne er væk.

Khader er hovedmistænkt
Det er en rystet Lene Espersen, som RokokoPosten møder tirsdag formiddag på en café i indre København. Her genfortæller hun, hvad der skete den aften, da værdierne, som vurderes til at være deres vægt værd i guld, forsvandt.

”Benedikte faldt grædende om, og Lars gik helt i baglås og blev ved med at gentage ‘højere straffe, højere straffe’. Det var modbydeligt,” fortæller Lene Espersen.

Partiet har nu sat en undersøgelse i gang for at finde ud af, hvem der kunne stå bag tyveriet. Højtstående anonyme kilder i partiets hovedbestyrelse oplyser, at tidligere integrationsordfører Naser Khader er blandt de hovedmistænkte. Han havde kort før tyveriet fået tildelt koden til pengeskabet, som ellers er forbeholdt mangeårige medlemmer.

”Naser vurderes til at være en ulv i fåreklæder, og det hjælper ham ikke, at han umiddelbart efter valget er rejst til Syrien, hvor han efter sigende forsøger at starte en ny politisk forening,” lyder det fra en kilde i partiet.

De Konservative frygter nu, at Khader vil formøble de stærke værdier i Mellemøsten.

”Guldprisen er jo lav dernede lige nu, så hvem ved, hvad han kan finde på,” siger en kilde.

Cocktailen Per Stigs Livseliksir, som altid har været velkomstdrink på Konservatives landsmøder, må nu spares væk. Det sker efter, at Naser Khader tilsyneladende er løbet væk med partiets værdier.

 

Værst tænkelige tidspunkt
For Konservative kommer tyveriet på det værst tænkelige tidspunkt. Partiet holder landsmøde lørdag d. 1. oktober i MCH Herning Kongrescenter, hvor værdierne skulle vises frem. Lene Espersen medgiver, at situationen virker håbløs.

”De stærke værdier og en sund økonomi var vores bedste våben mod venstrefløjen, men nu hvor værdierne er væk, ved jeg virkelig ikke, hvor vi står, og hvad vi har råd til. Måske må vi spare festorkestret eller velkomstdrinken væk, ” siger en fortvivlet Lene Espersen.

Hun garanterer, at stemningen modsat sidste år ikke er til løssluppen sang og musik.

RokokoPosten har forgæves forsøgt at finde ud af, hvad de stærke værdier konkret består af, men Lene Espersen nægter at udtale sig om dette, og resten af Konservative har ikke svaret på vores henvendelser.