Ny undersøgelse viser, at intet er mere naturligt end nybagte mødre, der ammer overalt. Nu har Københavns Kommune afsat 300 millioner til et nyt ammeberedskab i hovedstaden. Alle synes, idéen er helt fantastisk.

På få døgn er ammedebatten vendt 180 grader. Alle, der før så skævt til de mødre, der ammer deres børn i det offentlige rum, har nu indset, hvor usympatiske og dumme de i virkeligheden er. En ny undersøgelse beviser nemlig, at amning er det mest naturlige i verden. Akut ammeberedskab træder derfor i kraft fra oktober.

Blå blink og sirener
Faktisk er amning mere naturligt end selv døden og tyngdekraften. Det beviser den nye undersøgelse, og det har københavnerne fuld forståelse for.

”Københavns Kommune har nu afsat 300 millioner kroner til et akut ammeberedskab, der med blå blink og sirener kan rykke ud, når en kvinde for eksempel ikke kan nå ind på en café og i stedet må amme midt på gaden,” fortæller Enhedslistens socialborgmester i København, Mikkel Warming.

Politiet, der står i spidsen for det akutte beredskab, er begejstrede for, at kommunen endelig vælger at bruge store ressourcer på dette vigtige område. Samtidig giver politiet også udtryk for, at det er rart endelig at få nogle vigtige arbejdsopgaver.

”Det tager jo som regel ikke mere end 30 minutter at amme en baby. Derfor er det kun fair, at vi skynder os ud og stopper trafikken, så mødrene kan amme i ro og mag,” lyder det fra Peter Duelund, der er leder i det nye beredskab.

Ammeberedskabet vil ud over godt humør og gåpåmod være udstyret med ammepuder og bløde lænestole, så mødrene får de bedste forhold under amningen.

Hurra for bryster i fri dressur
Hos Wonderful Copenhagen brød man ud i latter og sang, da ammeberedskabet på kort tid var en realitet.

”Det er så dejligt. Vi er sikre på, at det vil trække millioner af turister til, når der sidder kvinder med store mælkebryster og ammer på caféer, restauranter, biografer, teatre, i Tivolis forlystelser, you name it, the sky is the limit,” klukker administrerende direktør i Wonderful Copenhagen, Lars Bernhard.

Hans kollega, udviklingschef Lisbeth Guldstad, er enig:

”Selvom jeg har prøvet at blive gravid i otte år uden held, gør det mig da ikke noget at få en daglig reminder om babyer, hvor end jeg vender mig hen i byen. København skal være en åben by fuld af bryster i fri dressur. Hurraaa,” skraldgriner hun.