Efter flere århundreder som verdens førende økonomiske system afgik kapitalismen fredag middag ved døden. Det skete, da Wall Street-campister endelig fik den nedkæmpet med skilte og slagord. Demonstranterne kræver nu, at afløseren bliver “noget sejt”, der involverer gadefester, gøgl og gratis produkter fra Apple.

Der bredte sig en lamslået stilhed på Wall Street, da en mand fra børsens balkon annoncerede, at kapitalismen var afgået ved døden. Sejren var endelig i hus, og nu kunne alle de demonstranter, der havde forsamlet sig på finansgaden i protest mod kapitalismen, endelig gå hjem igen.

Efter et par minutter begyndte jublen at sprede sig blandt de forsamlede demonstranter, der konsekvent har fremstillet sig selv som repræsentanter for de “99 procent”, der ikke er blandt de superrige. At de resterende 98,997 af de 99 procent ikke var mødt frem, gjorde kun sejren over kapitalismen så meget desto mere imponerende.

Nyt økonomisk system skal have plakater af Banksy
“Det er så fedt, at vi får et nyt system! Før havde vi kapitalismen, men den var totalt gammel og dårlig. Og nu kommer der så noget, som er helt nyt og sikkert meget federe!” forklarer Peter Faye, en 27-årig studerende i oplevelsesøkonomi, og bliver suppleret af sidemanden, den 21-årige Trisha Burnett:

“Forhåbentlig kan vi også komme af med det der demokrati, hvor det er alle mulige andre end vrede unge, der forsamles i store flokke, som bestemmer. Det er totalt træls, at alle de almindelige mennesker, der har triste jobs og spiser lasagne, også skal have indflydelse, når de ikke engang kan råbe noget grimt om banker eller male et indigneret skilt,” siger hun og fortsætter:

“Det, vi ønsker, er noget andet. En styreform, som er virkelig sej og anderledes, og som gør os mætte, tilfredse og økologiske. En styreform, hvor man holder spontane gadefester med sej musik, og hvor der måske endda er plakater af Banksy.”

Adspurgt, om demonstranterne kunne være mere konkrete i forhold til deres fremtidsvisioner, lyder svaret:

“Nej, vi er mest til utilfredshed. Det med at finde på en konkret politik overlader vi til andre,” siger Trisha Burnett.

En enkelt demonstrant er dog villig til at være lidt mere specifik. Josh Winters på 23 år ved godt, hvad han vil have fra et nyt økonomisk system.

“Jeg synes, at det er er rigtig træls, at nogle har mange penge. Jeg har ikke særlig mange penge, og der var det nok rimeligt, hvis de gav mig nogle flere af deres, når de nu har så mange. Og en gratis iPad.”