Foto: Aaron Suggs, Flickr

Foto: Aaron Suggs, Flickr

Staten skal ikke blande sig i, hvorvidt privatejede værtshuse er bygget med asbest, mener Liberal Alliance. “Folk kan jo bare gå et andet sted hen,” lyder det fra sundhedsordføreren, Joachim B. Olsen, der vil helt af med asbestforbud.

“Værtshusejere, der isolerer med asbest, er frihedskæmpere!”

Sådan lyder det fra Liberal Alliance, der er stærkt imod regeringens planer om strammere regler imod asbest. Partiet mener, at et skærpet forbud, der især har til formål at udrydde asbest på mindre værtshuse, indskrænker den enkelte borgers frihed til at forvalte sin ejendom, som det passer vedkommende.

“Det startede med, at hospitaler ikke måtte bruge asbest. Så blev det alle offentlige institutioner, så større halvoffentlige etablissementer og nu de hyggelige, brune værtshuse. Hvad ender denne stalinistiske ensretning ikke med? At asbest bliver helt forbudt?” spørger sundhedsordfører for Liberal Alliance, Joachim B. Olsen, retorisk.

Fri til at dø af asbest
Han ønsker et samfund, hvor alle har frihed til at leve, som de vil – også hvis dette inkluderer en tidlig og smertefuld død af det kræftfremkaldende asbest.

“Det er åbenbart ikke nok for regeringen at tude os ørene fulde af alle de dårligdomme, som asbest er skyld i: Kræft, åreforkalkning, impotens og så videre. Nu skal vi endda tvinges til at undgå det,” raser Olsen.

Liberal Alliance mener, at asbestforbuddet på større restauranter og i koncertsale helt bør ophæves, så det er op til hver enkelt ejer at bestemme, hvorvidt asbest skal indgå i bygningens isolation:

“Hvis man ikke ønsker at indånde asbestdampe, mens man spiser eller er til koncert, er man frit stillet til at finde sig et sted med en mere restriktiv asbestpolitik.”