Et enigt Folketing har besluttet at skille sig af med alle unge medlemmer. ”Det skal være slut med overfriske bemærkninger fra unge hvalpe,” udtaler formand for Folketinget, Mogens Lykketoft (S).

Det grå guld får nu ubegrænset magt på Christiansborgs gange. Folketingets Præsidium udsender i dag en pressemeddelelse om, at der nu er indført en nedre aldersgrænse på 35 år for medlemskab af Folketinget. Det betyder, at medlemmerne Joachim B. Olsen (LA) og Karsten Lauritzen (V) samt ministrene Thor Möger og Ida Auken, begge fra SF, fritstilles med øjeblikkelig virkning.

”Danmark har ikke råd til autoritetsforagtende unge, som endnu ikke er tørre bag ørerne, og som tror, at alt kan lade sig gøre,” lyder det i pressemeddelelsen fra Præsidiet, som et enigt (aldrende, red.) Folketing står bag.

Slut med ”overfriske kommentarer”
Beslutningen kommer efter, at flere yngre medlemmer af Folketinget har gjort sig uheldigt bemærket i pressen. Det gælder bl.a. Joachim B. Olsen, der udtalte, at der ikke findes fattigdom i Danmark, og Thor Möger, som ville indkræve skat fra multinationale firmaer i Danmark.

Begge holdninger vidner ifølge formand Mogens Lykketoft om et ungdommeligt vovemod og fuldstændig naivt syn på virkelighedens verden.

”Vi håber, at aldersgrænsen kan gøre op med overfriske kommentarer fra unge hvalpe, som spænder ben for den demokratiske proces og mudrer debatten til,” oplyser Lykketoft og tilføjer med et smil, at han personligt glæder sig til flere snapse og færre Bacardi Breezer’e i Snapstinget.

Vi Unge frem i lyset
I et hjørne af Snapstinget møder RokokoPosten Johanne Schmidt-Nielsen (EL), Ida Auken (SF) og Liv Holm Andersen (R). De tre unge kvinder på henholdsvis 27, 33 og 24 år sidder tæt sammenslyngede med forgrædte øjne. De fortæller alle tre, at det er svært at acceptere, at deres politiske karriere foreløbig er sat på standby.

”Det eneste lyspunkt er, at vi ikke længere behøver at gemme vores Vi Unge-blade væk, når gamle drengerøve som Mogens og Bertel går forbi,” hulker Ida Auken.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt på 44 år bakker op om aldersgrænsen.

”Det er selvfølgelig beklageligt, at en række gode kvinder må gå af på den konto, men Danmark må videre. Seniorpolitikere har bevist deres værd gennem en årrække, og det vil vi som regering gerne belønne,” siger Helle Thorning-Schmidt, der understreger, at det heller ikke gør noget, hvis Christiansborg kan slippe for “alle de irriterende, rynkefrie ungpigeansigter.”