Skænderiet mellem to bloggere, Bitterfissen Bethany og Anne Sophia Hermansen, har vakt stor interesse i cyberspace. Nu skal sagen sættes op som en nyfortolkning af Vagina-monologerne på teatret Det Røde Rum.

Sagen startede, da Bitterfissen Bethany kastede sig over pressechef og tidligere Liberal Alliance-kandidat Anne Sophia Hermansen. Bethany er kendt for at hudflette danske bloggere og omtaler bl.a. sig selv som “et surt løg uden samvittighed”.

Men da Bitterfissen rettede sit angreb mod Hermansen, som skriver bloggen “En karrierekvindes bekendelser” på Berlingskes hjemmeside, og kaldte hende “meningsfisse”, “speltkusse” m.m., brød helvedet løs i cyberspace. En feministisk fløjkrig var født, og ifølge den dansk-franske teaterinstruktør, Tomas Grandjean, vil folk have mere.

Speltjunta og pis i bomuldstrussen
Tomas Grandjean (s’et er stumt) elsker iltre kvinder. Så da den feministiske fløjkrig rasede i blogland, så han muligheden for at skabe stor kunst. Det sker i Det Røde Rum, som hører under Det Kongelige Teater og huser 10 fastansatte kunstnere, der ifølge teatrets hjemmeside “ikke er bange for de store følelser og tør kaste sig ud i det voldsomme menneskelige drama”.

Stykket har arbejdstitlen Bitterfissen vs. Speltkussen, og instruktøren er nu i gang med at lægge sidste hånd på de få monologer, som han har skrevet til Bethany og Hermansen.

 

”Jeg kalder det avantgarde improvisationsteater, fordi de to talende vaginaer kun får en række ord, som de skal tale ud fra. Her har jeg ladet mig inspirere af deres blogs,” forklarer Grandjean og lover, at ytringer som “mit åbne numsehul”, “pis i bomuldstrussen”, “blå feminister” og “speltjunta” bliver spillet for publikum.

Publikum udstyret med sure løg og økologiske kerneboller
Fusionen mellem det levende teater og sociale medier kan synes noget aparte, men Grandjean har idéudviklet som en gal. I Bitterfissen vs. Speltkussen inddrages publikum og bliver en del af forestillingen på samme måde som i The Rocky Horror Show, hvor publikum kaster toiletpapir og sprøjter med vandpistoler.

 

”Under sæderne ligger sure løg og økologiske kerneboller. Dem skal publikum kaste ind på scenen efter hver monolog for at tilkendegive ’likes’ eller ’dislikes’ og vise, hvorvidt de er heppekor for speltjuntaen Hermansen eller det sure løg Bethany – helt ligesom på Facebook,” forklarer Grandjean entusiastisk.

Fissefarce opført i burka
RokokoPosten kan afsløre, at Bitterfissen Bethany har fået lov til at bibeholde sin anonymitet, da teatret ifølge instruktøren er nødt til at “respektere den kunstneriske frihed”. Bitterfissen optræder derfor i burka og med stemmeforvrænger.

Flere kulturpersonligheder har allerede købt billet. En af dem er ekspert i finkultur, Adrian Lloyd Hughes, der har store forventninger til forestillingen.

“Nu får vi endelig noget for vores skattekroner. Teater om komplekse mennesker, der sprænger politiske og sociale kategorier, er utrolig aktuelt og vigtigt for offentligheden. Jeg vil beskrive stykket som en fissefarce, og mine forventninger er tårnhøje,” lyder det fra Hughes.