RokokoPosten kan nu afsløre, at finansminister Bjarne Corydon kun evnede at indsamle flasker for 67,5 kroner, før han opgav at lukke hullet i statskassen med pant. Det er baggrunden for, at ministeren i stedet har besluttet, at staten skal have penge for flasker og dåser, som ingen ved, hvor er.

I et forsøg på at hjælpe den kriseramte statskasse samlede finansminister Bjarne Corydon personligt dåser og flasker for knap halvfjerds kroner i københavnske skraldespande natten til sidste mandag.

Men den energiske minister måtte efterfølgende erkende, at det hverken er en behagelig eller effektiv måde at løse Danmarks økonomiske problemer på. Det indrømmer Bjarne Corydon, da RokokoPosten konfronterer ham med afsløringen.

“Jo. Det er rigtigt. Men det var virkelig koldt og træls at samle flasker. Der er alle mulige mærkelige madrester og brugt tyggegummi i skraldespandene. Og når man så putter den tomme pant i flaskeautomaten, får man sure ølsjatter og doven sodavand på fingrene. Ens hænder bliver klistrede på sådan en megaklam måde, og det er altså langtfra alle supermarkeder, som har en håndvask til kunderne,” siger Bjarne Corydon og peger på, at der også er et stykke vej fra 67,5 kroner til 95 milliarder, som er det forventede underskud.

Knus flasker for samfundets skyld
I stedet for selv at indsamle flasker har finansministeren derfor fremsat et lovforslag om, at staten skal have penge for flasker og dåser, som ingen indsamler.

“Frem for at tage penge for flasker og dåser, som vi selv skal bøvle med at finde, får vi penge for tom emballage, som andre har fremstillet og betalt for – og som ingen i øvrigt ved, hvor er,” siger han og fortsætter.

“En anden fordel bliver, at borgere med samfundssind kan donere penge til statskassen ved at grave deres tomme emballage ned, smide det i dybe skovsøer eller simpelthen smadre flaskerne for samfundets skyld.”

Bjarne Corydon peger på bortkomne indkøbsvogne som en anden mulighed for at øge indtægterne til den slunkne statskasse.

“Finansministeriets embedsmænd har konkluderet, at der siden 1970 er forsvundet rigtig mange kundevogne fra den danske detailhandel. Selvom vognene måske tilhørte supermarkederne, og 10’eren kom fra kundernes egen lomme, så er der altså tale om penge, som den danske stat har lavet, og som vi selvfølgelig skal have igen.”